Υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων - iefimerida.gr

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Μειώνονται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειώθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων ύστερα από αναφορές ότι η Ρώμη σχεδιάζει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της γρηγορότερα από το αναμενόμενο, περιορίζοντας τους φόβους για τη δημοσιονομική πολιτική της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη.

Η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί στο 2,2% του ΑΕΠ το 2020 και στο 2% το 2021 από το 2,4% που αναμένεται τον επόμενο χρόνο, δήλωσε χθες κυβερνητική πηγή από το κόμμα της Λέγκας.

Η εξέλιξη αυτή έφερε ανακούφιση στην αγορά ομολόγων. Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημείωσαν πτώση από 6 έως 19 μονάδες βάσης, ύστερα από τέσσερις ημέρες σημαντικών αυξήσεων.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου μειώθηκε κατά 10 μονάδες στο 3,33%, υποχωρώντας από το υψηλό τεσσεράμισι ετών στο οποίο ανήλθε χθες.

Η διαφορά απόδοσης των ιταλικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώθηκε στις 290 μονάδες βάσης από τις περίπου 300 αργά χθες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να συναντηθεί με υπουργούς του για να συζητήσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2019-2021 γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδας, δήλωσε πηγή στο Reuters.

Τα νούμερα για το έλλειμμα του 2020-2021 αναφέρθηκαν αρχικά σε δημοσιεύματα των εφημερίδων Corriere della Sera και La Repubblica, οδηγώντας ανοδικά το ευρώ στη διαπραγμάτευσή του στην Ασία.

Μειώνονται και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά τη χθεσινό ράλι ανόδου που έφεραν οι «αναταράξεις» στην Ιταλία. Αυτή την ώρα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,266%. Σημειώνεται ότι χθες έκλεισε στο 4,31%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ