Το συγκλονιστικό γράμμα της αδερφής του πιλότου Νίκου Βασιλείου, που έχασε τη ζωή του σε άσκηση [εικόνες]

Η αδερφή του Νίκου Βασιλείου, του ήρωα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης περιδίνησης τον περασμένο Αύγουστο έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα.

Μάλιστα περιέγραψε πως έμαθε για την πτώση του αεροσκάφους ο δίδυμος αδερφός του, ο Χρήστος Βασιλείου.

«Την Δευτέρα το βράδυ ο Χρήστος ήταν πολύ κουρασμένος, αποκοιμήθηκε στον καναπέ χωρίς να τηλεφωνηθεί με τον Νίκο, δεν είχε μάθει τι θα έκανε την επόμενη μέρα για να του δώσει την συμβουλή του όπως έκαναν συνήθως εάν πετούσαν κάτι δύσκολο.

Ξημέρωσε Τρίτη, χτύπησε το τηλέφωνο, έπεσε το 97 του είπαν. Εκείνος πήρε στο κινητό του αδερφού μας, αλλά άκουσε «ο συνδρομητής που καλέσατε έχει το τηλέφωνο απενεργοποιημένο». Τότε πήρε στη μοίρα και έμαθε τα ονόματά. Εμαθε ότι ο Παναγιώτης είναι καλά, όλα καλά θα έχουν πάει σκέφτηκε και φώναξε και την γυναίκα του Χρήστου στο σπίτι για να μάθουν παρέα τα καλά νέα. Περνούσε η ώρα αλλά τα νέα αργούσαν. Τελικά είχε συμβεί το χειρότερο. Ακόμα κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει».

Το συγκινητικό γράμμα που έγραψε η αδερφή του Νίκου Βασιλείου

Ο Νίκος και Χρήστος Βασιλείου υπηρετούσαν μαζί, αλλά είχαν διαφορετικές βάρδιες. Και οι δύο ήταν εκπαιδευτές - Ο Νίκος Βασιλείου είχε 2.700 ώρες πτήσης

Από την οικογένεια του ήρωα πιλότου αναφέρουν «ήταν η ψυχή της οικογένειας. Ένας άνθρωπος γλεντζές. Χαρούμενος. Καλός οικογενειάρχης. Άριστος εκπαιδευτής. Πρώτος στον χορό. Για την οικογένειά του είναι ένας ήρωας εκπαιδευτής πιλότος που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ