Τέλος εποχής για το πολυτελές σκάφος του Τίτο -Στο σφυρί το «Γιατράνκα» [εικόνες]

Το ηλικίας 41 ετών πολυτελές σκάφος «Γιαντράνκα» του τέως προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Γιόζιπ Μπροζ Τίτο βγαίνει στο σφυρί.

Το σκάφος χαρακτηρίζεται πανάκριβο για την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να το συντηρεί, οπότε αποφάσισε να το πουλήσει με την τιμή εκκίνησης να είναι στα 80.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι πως πηγή της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου δήλωσε στο Reuters ότι η «Γιαντράνκα» βγήκε προς πώληση επειδή το κόστος συντήρησής της ήταν πανάκριβο.

Υπενθυμίζεται ότι το 34 μέτρων μήκους σκάφος είχε αποσυρθεί από το 2017 στο λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου για επισκευές και έκτοτε παραμένει εκεί καλυμμένο από ένα προστατευτικό δίκτυ.
Στο σκάφος είχαν παρελάσει πλήθος διασημοτήτων και πολιτικών προσωπικοτήτων.

Η «Γιαντράνκα» ανέπτυσσε μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων, ενώ το 14μελές πλήρωμά της μπορούσε να εξυπηρετήσει έως 40 φιλοξενουμένους.
Η «Γιαντράνκα» παρέμεινε σε υπηρεσία έως το 2006 όταν διαλύθηκε η Ένωση Σερβίας - Μαυροβουνίου και έκτοτε πέρασε στην κατοχή της κυβέρνησης του τελευταίου.
Το 2005 το Μαυροβούνιο είχε πουλήσει το άλλο γιοτ του Τίτο, την «Πριμόρκα» προς 104.000 ευρώ, επίσης για λόγους κόστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τίτο Γιουγκοσλαβία γιατράνκα σκάφος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ