Κύπρος: «Πόλεμος» κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για τα ελληνικά F-16 στην παρέλαση [βίντεο] - iefimerida.gr

Κύπρος: «Πόλεμος» κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για τα ελληνικά F-16 στην παρέλαση [βίντεο]

«Πόλεμος» στην Κύπρο για την παρουσία 2 ελληνικών F16
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε στην Κύπρο ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, με αφορμή την παρουσία των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F – 16 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε τις διελεύσεις των ελληνικών F-16 ως «υπερπτήσεις».

«Διερωτόμαστε, ποια μηνύματα θέλαμε να εκπέμψουμε με τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα στην πολύ κρίσιμη καμπή που βρισκόμαστε σε σχέση με την προοπτική των διαπραγματεύσεων και της λύσης του Κυπριακού. Θεωρεί ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση ότι τα μηνύματα που εκπέμπουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι τα ορθά; Εκτός κι αν ούτε και φέτος είχε γνώση ο Πρόεδρος για τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών, όπως πέρσι δημόσια είχε παραδεχθεί» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Η απάντηση του προεδρικού μεγάρου

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το Προεδρικό και πιο συγκεκριμένα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου. «Να υπενθυμίσουμε, ότι η πτήση δυο αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, στοχεύοντας να υπογραμμίσει τη συμπαράσταση του ελληνικού κράτους στην Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας την ακεραιότητα και την ίδια την ύπαρξη επιβουλεύονται δεκάδες χιλιάδες τουρκικού κατοχικού στρατού. Πρόκειται για ενεργό συμπαράσταση ενός κράτους σε ένα άλλο κράτος του οποίου την ανεξαρτησία προσπαθεί να πλήξει ή και να καταργήσει η Τουρκία» τόνισε.

Και κατέληξε: «Θα ήταν καλά, ακολουθώντας τον κυπριακό λαό, που στο σύνολό του σωστά αντιλαμβάνεται αυτή την πραγματικότητα στο πλαίσιο των ιδιαίτερων διακρατικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, να τη δεχτεί και το ΑΚΕΛ και να σταματήσει να προσπαθεί ακόμα και σε τέτοια ζητήματα να αποκομίσει στενά κομματικά οφέλη».

Με πληροφορίες από sigmalive

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ