Στο σφυρί θαλαμηγός του Τίτο -Κοστίζει πολύ στο Μαυροβούνιο η συντήρηση - iefimerida.gr

Στο σφυρί θαλαμηγός του Τίτο -Κοστίζει πολύ στο Μαυροβούνιο η συντήρηση

Στο σφυρί το «Jadranka» που κάποτε ανήκε στον Τίτο/ Φωτογραφία: wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν ιδιώτη που θα αγοράσει την πολυτελή θαλαμηγό «Jadranka», που ανήκε κάποτε στον Γιόζεφ Μπρος Τίτο, αναζητά η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, καθώς το κόστος συντήρησης είναι ιδιαίτερα ψηλό.

Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία θα είναι 80.000 ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Μαυροβούνιο, ενώ επιθυμία τους είναι ένας καλός αγοραστής, που θα είναι σε θέση να διατηρήσει την παλιά αίγλη της θαλαμηγού.

Το μήκους 34 μ. «Jadranka» έχει κατασκευαστεί από ξύλο και από το 2017 είναι στο λιμάνι του Μπαρ για επισκευές, σκεπασμένο με ένα προστατευτικό δίχτυ. Στις δόξες της, η θαλαμηγός μπορούσε να αναπτύσσει ταχύτητα 24 κόμβων και είχε 14μελές πλήρωμα, ενώ φιλοξενούσε πολιτικές προσωπικότητες και διασημότητες.

Αυτή δεν ήταν ο θαλαμηγός που ανήκε κάποτε στον ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας. Το 2007 το σκάφος «Primorka» πουλήθηκε για 104.000 ευρώ, επίσης επειδή ήταν δυσβάσταχτο το κόστος συντήρησης.

Ομως, η άλλοτε ναυαρχίδα του Τίτο, το «Galeb», σκουριάζει άδοξα στο λιμάνι της Ριέκα.

Το Galeb σκουριάζει στη Ριέκα/ Φωτογραφία: AP

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θαλαμηγός Γιόζεφ Μπρος Τίτο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ