Επιχειρηματίας ορκίστηκε δασκάλα στα 48 της -Μιλά στο iefimerida για το όνειρο ζωής της [εικόνες] - iefimerida.gr

Επιχειρηματίας ορκίστηκε δασκάλα στα 48 της -Μιλά στο iefimerida για το όνειρο ζωής της [εικόνες]

Η επιχειρηματίας

Η επιχειρηματίας, που ορκίστηκε δασκάλα με 25 χρόνια καθυστέρηση μιλάει στο iefimerida.gr για το όνειρο της ζωής της

Η Νίκη Καρανίκα ήταν η πιο ευτυχισμένη απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ορκωμοσία της Τρίτης. Μπορεί να έχει τα διπλάσια χρόνια από το μέσο όρο ηλικίας των συμφοιτητών της , έχει όμως και τη διπλάσια χαρά που έβαλε την Τήβεννο και ορκίστηκε δασκάλα στα 48 της χρόνια.

Η Νίκη Καρανίκα κρατάει συγκινημένη το πτυχίο της

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω. Είναι μια ολοκλήρωση, μια δικαίωση που σου ανοίγει την όρεξη να κάνεις ακόμα περισσότερα πράγματα» λέει στο iefimerida.gr. Πριν από λίγους μήνες για τις ανάγκες της πρακτικής της, μπήκε για πρώτη φορά σε αίθουσα διδασκαλίας κι ένιωσε ,όπως λέει, μεγάλη συγκίνηση. Το πτυχίο άργησε ...25 χρόνια καθώς ξεκίνησε τη σχολή αλλά στην πορεία διέκοψε τις σπουδές της αφού η ζωή την οδήγησε σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια.

Η Νίκη Καρανίκα, έβαλε την Τήβεννο και ορκίστηκε δασκάλα στα 48 της χρόνια.

Κρυφά στα αμφιθέατρα

Με καταγωγή από την Καλαμπάκα ήρθε στην Αθήνα και γρήγορα γνώρισε τον σύζυγό της Τάσο Αναγνώστου και δημιούργησαν εταιρία οργάνωσης παιδικών εκδηλώσεων για την οποία δούλευε ασταμάτητα. Στη συνέχεια έγινε μητέρα ενός κοριτσιού , τα χρόνια πέρασαν αλλά η σχολή δεν έφυγε ποτέ από το πίσω μέρος του μυαλού της.

Εξω από το Πανεπιστήμιο με τον σύζυγό της Τάσο Αναγνώστου

Πριν από έναν χρόνο , επέστρεψε στα αμφιθέατρα κρατώντας την απόφασή της κρυφή ακόμα και από τους γονείς της ενώ σε δύο εξάμηνα κατάφερε να περάσει τα δέκα μαθήματα που εκκρεμούσαν.

Στην ορκωμοσία το πιο δυνατό χειροκρότημα το πήρε από την κόρη της Ελευθερία που πηγαίνει στην Τρίτη Λυκείου και ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες στο τέλος της χρονιάς, ενώ όλοι οι δικοί της άνθρωποι ήταν εκεί για να την καμαρώσουν .

Ενα φιλί από την κόρη της Ελευθερία που φέτος θα δώσει πανελλαδικές εξετάσεις

«Στη σχολή ήταν λίγο περίεργα γιατί τα παιδιά με φώναζαν “κυρία Νίκη” αλλά πέρασα πολύ ωραία, ήταν καταπληκτική εμπειρία» , λέει η πτυχιούχος –πλέον- δασκάλα που είναι αποφασισμένη να σταθεί μπροστά στον πίνακα , έστω και με λίγη ...καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ