Τι σημαίνει η φράση «καζάν-καζάν» που είπε ο Ερντογάν για το Αιγαίο - iefimerida.gr

Τι σημαίνει η φράση «καζάν-καζάν» που είπε ο Ερντογάν για το Αιγαίο

Καζάν καζάν για το Αιγαίο θέλει ο Ερντογάν / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το "καζάν-καζάν". Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στον λαό τους».

Αυτό είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο. Τι σημαίνει όμως καζάν-καζάν; Είναι το γνωστό win-win. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση το «καζάν-καζάν» του Ερντογάν μπορεί να «ξέχασε» να το μεταφράσει η κρατική τηλεόραση, αλλά ουσιαστικά ο σουλτάνος είπε: «Ή θα πάρουμε κι εμείς μερίδιο σε ό,τι βρείτε στο Αιγαίο, ή δεν θα πάρει κανείς».

Υπενθυμίζεται πως win-win στο μάνατζμεντ είναι ένας μακροπρόθεσμος παράγοντας επιτυχίας για μια επιχείρηση ώστε στις διαπραγματεύσεις να κερδίζουν και οι δύο πλευρές. Η κατάσταση όπου και οι δύο πλευρές κερδίζουν είναι η πλέον ελκυστική. Παρέχει και στους δύο μερίδιο στην εκτέλεση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καζάν-καζάν Ταγίν Ερντογάν ΑΙγαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ