Ο Τσακαλώτος ενημερώνει τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις - iefimerida.gr

Ο Τσακαλώτος ενημερώνει τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις

«Τονωτικές ενέσεις» Τσακαλώτου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις -Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εξηγήσεις πάνω στα... σενάρια που περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για τις συντάξεις αναμένεται να δώσει στους κυβερνητικούς βουλευτές, αύριο, στις 15.30 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης θα δώσουν το «παρών» στη διευρυμένη ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου) οικονομικών, η οποία ανοίγει τις πόρτες της για όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να ενημερωθούν άπαντες και να μην υπάρξουν άλυτες απορίες.

Επιπλέον, είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στις πολλαπλές κάλπες του 2019 «οργώνουν» τις περιφέρειές τους και αξιώνουν από το οικονομικό επιτελείο να έχουν σαφή εικόνα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι και τι θα λένε στους ψηφοφόρους τους.

«Τα σημάδια δείχνουν μάλλον θετικά» σχολιάζουν αρμόδιες πηγές παραπέμποντας στο ότι η βούληση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο της περικοπής, όπως αυτό αποτυπώνεται και στο σχέδιο του προϋπολογισμού, επειδή υπάρχει και ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος.

Ακυρώνουν τις περικοπές με νόμο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν μετά τις 15 Οκτώβρη και έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού εξαμήνου. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις ως προς την πρόθεσή της να μην περικόψει τις συντάξεις. Έτσι, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα παρθεί μετά τα μέσα Οκτώβρη και σίγουρα πριν την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Εάν δεν έχουν νομοθετηθεί οι συγκεκριμένες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, δε θα μπορέσουν να συμπεριληφθούν στον ψηφισμένο προϋπολογισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες στην ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιφυλακτικό το Βερολίνο

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida το Βερολίνο εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτικό.

Στο Μαξίμου προσδοκούν ότι εφόσον η Κομισιόν αποδεχτεί την επιχειρηματολογία της Αθήνας, δεν θα έχει η Γερμανία τη δυνατότητα να προβάλλει ισχυρές αντιρρήσεις. Αν και υπάρχουν πολλές φωνές στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών και κυρίως των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας που δεν θα ήθελαν να δουν καμία αλλαγή στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ