Σήμερα το δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους του ΙΚΑ και δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

Σήμερα το δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους του ΙΚΑ και δημοσίους υπαλλήλους

Σήμερα το δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους του ΙΚΑ και δημοσίους υπαλλήλους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ ως τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το δώρο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Από τη Μεγάλη Τρίτη θα καταβάλλεται το επίδομα Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ .

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν από το ΝΑΤ η σύνταξη Μαΐου και το δώρο Πάσχα.

Από 235 έως 300 ευρώ θα λάβουν ως δώρο Πάσχα, μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου, οι άνεργοι ναυτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Mειώσεις στο δώρο του Πάσχα

Βάσει του νόμου «το επίδομα Πάσχα υπολογίζεται με βάση τους καταβαλλόμενους μισθούς ή τα ημερομίσθια που ίσχυαν την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα ή την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης».

Επομένως το δώρο του Πάσχα, που είναι το μισό του μισθού μειώνεται αντίστοιχα με τις μειώσεις που έχει υποστεί ο μισθός.

Το δώρο, πάντως, καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διήρκεσε από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Aν η σχέση εργασίας δεν διήρκεσε ολόκληρο το παραπάνω διάστημα, καταβάλλεται αναλογία δώρου που είναι το 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ