Η Εμμα Γουάτσον αποτίει φόρο τιμής στη γυναίκα που πέθανε στην Ιρλανδία γιατί της απαγορεύτηκε η έκτρωση [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Εμμα Γουάτσον αποτίει φόρο τιμής στη γυναίκα που πέθανε στην Ιρλανδία γιατί της απαγορεύτηκε η έκτρωση [εικόνες]

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Εμμα Γουάτσον /Φωτογραφία: AP/Steven Senne
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Έμμα Γουάτσον εκτός από ηθοποιός, είναι και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η 28χρονη Βρετανίδα αποφάσισε να γράψει μια ανοιχτή επιστολή σε μια γυναίκα που πέθανε από αποβολή στην Ιρλανδία. Και ο λόγος ήταν γιατί δεν μπορούσε να κάνει έκτρωση στην χώρα της.

Το συγκλονιστικό γράμμα απευθύνεται στην δρ. Savita Halappanavar, της οποίας ο θάνατος το 2012, αναζωπύρωσε τις φωνές για νομιμοποίηση της έκτρωσης στην Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα, η οδοντίατρος πέθανε από σηψαιμικό σοκ όταν της αρνήθηκαν να κάνει έκτρωση, κατά την διάρκεια της αποβολής καθώς υπήρχε εμβρυακός παλμός.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Porter, με την ηθοποιό να περιγράφει πώς η οικογένεια της οδοντιάτρου τίμησε την μνήμη της στον αγώνα για το δημοψήφισμα, που κατάργησε την 8η τροπολογία τον Μάιο.

Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα της Έμμα Γουάτσον για την γυναίκα που έγινε σύμβολο κατά της απαγόρευσης των εκτρώσεων στην Ιρλανδία στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ