Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της διάσωσης του αγνοούμενου στην Εύβοια

Καρέ-καρέ αποτυπώνει την στιγμή της διάσωσης του 27χρονου βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική.

Ο 27χρονος Ι.Τ που αγνοείτο από την Κυριακή, εντοπίστηκε και διασώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Μαντουδίου – Προκοπίου του δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού, στο νομό Εύβοιας. Η προσέγγισή και η μεταφορά του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σημείο στο οποίο βρέθηκε ήταν νησίδα δέντρων ανάμεσα σε δύο χείμαρρους.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Ο ίδιος ο διασωθείς μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha περιέγραψε τις συνθήκες που βίωσε. Οπως είπε, όταν παρασύρθηκε το ΙΧ του -στο οποίο ήταν με την κοπέλα του, από το χείμαρρο έσπευσε να ανοίξει τα ηλεκτρικά παράθυρα του αυτοκινήτου, πιάστηκε από ένα ξύλο και βγήκε στην όχθη. Η κοπέλα του είχε προλάβει να κρατηθεί από άλλο δέντρο. Στη συνέχεια, ο 27χρονος περπάτησε στο δάσος, βρήκε ένα οίκημα όπου άλλαξε ρούχα και πέρασε το βράδυ του. Το πρωί της Δευτέρας βγήκε προς αναζήτηση βοήθειας, όπου τον εντόπισε η 7η ΕΜΑΚ.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ