Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

Η Χρύσα Σπυροπούλου στο Booktalks στο Παλαιό Φάληρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Η Χρύσα Σπυροπούλου στο Booktalks στο Παλαιό Φάληρο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Booktalks παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Χρύσας Σπυρόπουλου «Ταραγμένα νερά». Η Χρύσα Σπυροπουλου θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες για τις διάφορες πτυχές της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Μιχάλης Μοδινός στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Μιχάλη Μοδινού με τίτλο «Το Πλέγμα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Καρολίνα Μέρμηγκα, ο καθ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Παπαθεοδώρου και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ο «Άτακτος Λαγός στις Πλειάδες στο Παγκράτι

Οι εκδόσεις Άγρα και οι Πλειάδες παρουσιάζουν τη βιβλιοφιλική σειρά «Ο Άτακτος Λαγός», με αφορμή την ταυτόχρονη κυκλοφορία του 24ου και 25ου τεύχους. Ο «Άτακτος Λαγός» είναι άτακτος γιατί άτακτα είναι τα διαστήματα κυκλοφορίας του, γιατί άκρως άτακτες μεταξύ τους είναι οι επιλογές των κειμένων του και, τέλος, γιατί άτακτα είναι τα απροσδόκητα χρώματα των έγχρωμων πολυτελών χαρτιών που επιλέγονται για να τυπωθούν τα τεύχη του. Για την βιβλιοφιλική σειρά θα μιλήσουν ο εκδότης της Άγρας Σταύρος Πετσόπουλος, η καθ. Φιλολογίας Λίζυ Τσιριμώκου, ο συγγραφέας και μεταφραστής Σπύρος Γιανναράς και η συγγραφέας και μεταφράστρια Ευαγγελία Κουλιζάκη.

Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 8 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Στον ίσκιο του βασιλιά» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν την ανθολογία διηγημάτων «Στον ίσκιο του βασιλιά» σε επιμέλεια Κυριάκου Αθανασιάδη. Η έκδοση περιλαμβάνει 16 διηγήματα γραμμένα πάνω στην παράδοση του Στίβεν Κινγκ από καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς: Ευτυχία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κέλλης, Ηλίας Μαγκλίνης, Μιχάλης Μακρόπουλος, Κατερίνα Μαλακατέ, Δημήτρης Μαμαλούκας, Γιώργος Μητάς, Τζον Ντ., Βασίλης Παπαθεοδώρου, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Νικόλας Σεβαστάκης, Άρης Σφακιανάκης, Δημήτρης Σωτάκης, Νίκος Φαρούπος, Θανάσης Χειμωνάς, Κυριάκος Αθανασιάδης. ΟΙ δημιουργοί του τόμου θα συνομιλήσουν με τον δημοσιογράφο Νίκο Κουρμουλή, εστιάζοντας στην επιρροή που ασκεί ο μετρ του τρομακτικού σε ένα ευρύ φάσμα τεχνών δίνοντας έμφαση στη λογοτεχνία.

Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στο Λεξικοπωλείο

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Λεξικοπωλείο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Λεωφορείο, 19 στάσεις». Με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη θα συζητήσουν οι δημοσιογράφοι Τίνα Μανδηλαρά και Δημήτρης Φύσσας. Την παρουσιάση θα συντονίσει ο συγγραφέας Σπύρος Γιανναράς. Στο Λεξικοπωλείο, στις 7 το βράδυ (Στασινού 13, Παγκράτι)

«Κάθε Πέμπτη, κύριε Νιάρχο» : Η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο θέατρο «Σταθμός»

Ο οικοδεσπότης Θανάσης Θ. Νιάρχος συνομιλεί με την Φωτεινή Τσαλίκογλου, με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Ο Έλληνας ασθενής». Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Στο θέατρο Σταθμός, στις 8 το βράδυ (Β. Ουγκώ 55, Αθήνα)

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στον Ευριπίδη στο Χαλάνδρι

Οι εκδόσεις Πατάκη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη ««Λεωφορείο, 19 στάσεις». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Στον Ευριπίδη στο Χαλάνδρι, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

«Περπατώντας στην Αθήνα» με τον Νίκο Βατόπουλο

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν θεματικό περίπατο με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα».

Ο γνωστός δημοσιογράφος και αθηναιογράφο ξεναγεί του αναγνώστες στην αστική ιστορία της πρωτεύουσας. Μια περιπλάνηση σε περιοχές της πόλης και στα κτίριά τους, στην ιστορία τους και στις πιθανές δυνατότητες ανάδειξης και αξιοποίησής τους.
Στο Public Café Συντάγματος, στις 11 το πρωί (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες. Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Η Χρύσα Σπυροπούλου στο Χαρτόπολις στο Ψυχικό

Μια συνάντηση με τη συγγραφέα Χρύσα Σπυροπούλου με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Ταραγμένα νερά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στο βιβλιοπωλείο Χαρτόπολις, στις 12 το μεσημέρι (Δ. Βασιλείου 1, Νέο Ψυχικό)

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ο Νίκος Α. Μάντης και η Ιωάννα Μπουραζοπούλου στο ΦantastiCon

Οι συγγραφείς Νίκος Α. Μάντης και Ιωάννα Μπουραζοπούλου συνομιλούν με τον κριτικό λογοτεχνίας λογοτεχνίας Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και ανιχνεύουν την Αθήνα και την Ευρώπη του μέλλοντος μέσα από τα βιβλία τους και τη λογοτεχνία του φανταστικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ για το Φανταστικό της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του «Αθήνα 2018 -Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων.

Ο Νίκος Α. Μάντης και η Ιωάννα Μπουραζοπούλου στο ΦantastiCon

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αίθουσα Σεμιναρίων, στις 4 το απόγευμα (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

Ο Νίκος Α. Μάντης και η Ιωάννα Μπουραζοπούλου στο ΦantastiCon

O Dmitry Glukhovsky στο ΦantastiCon

O Ρώσος συγγραφέας της περίφημης τριλογίας «Μετρό 2033», «Μετρό 2034» και «Μετρό 2035» Dmitry Glukhovsky επισκέπτεται το ΦantastiCon της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Με τον Dmitry Glukhovsky θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Περικλής Μποζινάκης και ο Θανάσης Τσιακμάκης, μέλος του Συλλόγου Φίλων του Φανταστικού. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Dmitry Glukhovsky θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αμφιθέατρο, στις 6 το απόγευμα (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

O Dmitry Glukhovsky στο ΦantastiCon
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ