Το «Πλοίο της Ειρήνης» έφτασε στην Κέρκυρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Το «Πλοίο της Ειρήνης» έφτασε στην Κέρκυρα [εικόνες]

Το «Πλοίο της Ειρήνης» έφτασε στην Κέρκυρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έδεσε το πρωί το Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat) που ξεκίνησε το παγκόσμιο ταξίδι του από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, την 1η Σεπτεμβρίου. Στη Μεσόγειο, ο πρώτος σταθμός ήταν ο Πειραιάς ενώ ο δεύτερος είναι η Κέρκυρα.

Το Πλοίο της Ειρήνης υποδέχθηκε στο λιμάνι ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ο οποίος καλωσόρισε τους ταξιδιώτες της ειρήνης, μεταξύ των οποίων και επιζήσαντες των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και υπέγραψε, ως είθισται, την αποπυρηνικοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παρόντες στην υποδοχή ήταν οι αντιδήμαρχοι, Βασίλης Καββαδίας, Νόνη Μάστορα, Σταμάτης Απέργης και Νίκος Κορακιανίτης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ξεκίνησε το παγκόσμιο ταξίδι του από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, την 1η Σεπτεμβρίου

Το φετινό ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» είναι το 99ο και το διοργανώνει η ομώνυμη οργάνωση «Peace Boat», με έδρα το Τόκιο. Αυτή η φιλειρηνική πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1983, όταν ομάδα Ιαπώνων φοιτητών, οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την αποσιώπηση από τους κρατούντες του πολεμικού παρελθόντος της Ιαπωνίας σε βάρος γειτονικών χωρών, αποφάσισαν να οργανώσουν ένα περιφερειακό ταξίδι ειρήνης και συμφιλίωσης με αυτούς τους λαούς.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έδεσε το πρωί το Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat)

Η προσπάθεια σημείωσε μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας μαζική ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί και να παγκοσμιοποιηθεί. Σκοπός του ταξιδιού του πλοίου στον κόσμο είναι η προβολή των 17 στόχων του ΟΗΕ, η βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη και η σωτηρία των θαλασσών από τη ρύπανση.

τη Μεσόγειο, ο πρώτος σταθμός ήταν ο Πειραιάς ενώ ο δεύτερος είναι η Κέρκυρα.

Παράλληλα, η «Peace Boat» διοργανώνει και συμμετέχει σε πολλές καμπάνιες, όπως για την εξάλειψη της φτώχειας, για το περιβάλλον και άλλα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Στο πλοίο της Ειρήνης επιβαίνουν περίπου 1.000 άτομα και ενώ το ταξίδι του θα διαρκέσει συνολικά 100 ημέρες.

Στο πλοίο της Ειρήνης επιβαίνουν περίπου 1.000 άτομα
Η «Peace Boat» διοργανώνει και συμμετέχει σε πολλές καμπάνιες, όπως για την εξάλειψη της φτώχειας, για το περιβάλλον και άλλα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.
Το ταξίδι του θα διαρκέσει συνολικά 100 ημέρες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εικόνες: corfunews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πλοίο της Ειρήνης Κέρκυρα Ιαπωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ