Ευρωβουλευτές ζητούν κοινή δράση της Αριστεράς και των Οικολόγων -«Για να μην κυριαρχήσει η δεξιά» - iefimerida.gr

Ευρωβουλευτές ζητούν κοινή δράση της Αριστεράς και των Οικολόγων -«Για να μην κυριαρχήσει η δεξιά»

Ευρωκοινοβούλιο /Φωτογραφία: ΕU
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Koινή δράση της Αριστεράς, των Προοδευτικών, Οικολογικών και Δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη για τη δημιουργία νέων πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη ζητούν με άρθρο που υπογράφουν στο ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο Euroactive 9 ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες (GUE/ NGL, S&D, Greens/ ALE), μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (ProgressiveCaucus).

Στο άρθρο με τίτλο «Για μια νέα Αριστερή και Οικολογική Συμμαχία», οι ευρωβουλευτές (GuillaumeBalas (S&D) - Γαλλία, Δημήτρης Παπαδημούλης (GUE/ NGL) - Ελλάδα, ErnestUrtasun (Greens/ALE) - Ισπανία, FlorentMarcellesi (Greens/ALE) - Ισπανία, EvaJoly (Greens/ALE) - Γαλλία, EllySchlein (S&D) - Ιταλία, Martin Schirdewan (GUE/NGL) - Γερμανία, SergioCofferati (S&D) - Ιταλία, GeorgiPirinski (S&D) – Βουλγαρία) υποστηρίζουν ότι η «Προοδευτική Συμμαχία» είναι σημάδι ελπίδας για το μέλλον.

Προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος της μη ενότητας δίνει σοβαρές πιθανότητες για ένα επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο θα κυριαρχεί η αντιδραστική δεξιά, και δηλώνουν ότι «ο κίνδυνος των διαχωριστικών γραμμών και των διασπάσεών μας δεν είναι μια λογική εξέλιξη»... και δεσμεύονται ότι θα δώσουν το παρών σε πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, σε όσες περισσότερες μάχες είναι δυνατό για να σταθούν απέναντι στους παρόντες δυσμενείς πολιτικούς συσχετισμούς. Δίνοντας το στίγμα για τις κινήσεις της επόμενης ημέρας μετά τις κάλπες, αναφέρουν: «Θα είμαστε παρούσες και παρόντες την ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, για να δώσουμε ζωή σε ένα ευρύτερο χώρο, να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη συμμαχία με πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να κινηθούν στο δρόμο της αλλαγής για μια αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική και οικολογική μετάβαση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρωκοινοβούλιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ