Τα πουλιά αναγκάζονται να τραγουδούν πιο δυνατά λόγω ηχορύπανσης - iefimerida.gr

Τα πουλιά αναγκάζονται να τραγουδούν πιο δυνατά λόγω ηχορύπανσης

Τα πουλιά αναγκάζονται να τραγουδούν πιο δυνατά λόγω ηχορύπανσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πουλιά, τα οποία κατοικούν στα αστικά κέντρα, αναγκάστηκαν λόγω ηχορύπανσης να τραγουδούν πιο δυνατά.

Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασαν Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο George Mason, έπειτα από έρευνα, οι οποίοι συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι τα σπουργίτια στο Σαν Φρανσίσκο άλλαξαν τον τόνο τους έτσι ώστε να ακούγονται ανάμεσα στις κόρνες, τα αυτοκίνητα και τους άλλους θορύβους των πόλεων.

Στο πλαίσιο της μελέτης, με τίτλο «Το τραγούδι των πουλιών συντονίζεται με την ζωή στην πόλη», οι ερευνητές συνέκριναν τους ήχους των πουλιών σήμερα με το τραγούδι των πουλιών πριν δεκαετίες και συγκεκριμένα από το 1969.

Επίσης μελέτησαν την αύξηση του θορύβου και της ηχορύπανσης χρησιμοποιώντας στοιχεία παλαιότερων ερευνών.

Οπως τονίζουν, όπως υψώνουμε τη φωνή μας για να ακουστούμε όταν ένα αυτοκίνητο περνά από δίπλα μας, έτσι και τα πουλιά που φτιάχνουν τις φωλιές τους σε περιοχές με μεγάλη κίνηση αναγκάζονται να τραγουδήσουν πιο δυνατά.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι τα περισσότερα πουλιά σταμάτησαν να τραγουδούν ορισμένα παλιά τραγούδια γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να ακουστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ