Βενιζέλος: Να σταματήσουμε να αναζητάμε ευθύνες στο παρελθόν - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Να σταματήσουμε να αναζητάμε ευθύνες στο παρελθόν

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να σταματήσει η «στείρα συζήτηση για την κατανομή της ευθύνης για το παρελθόν», ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε επίσης πως «αυτή η αντίληψη που αντιπαρέθετε τον αρχηγό του εκάστοτε πρώτου κόμματος ως «σωτήρα», με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος ως «καταστροφέα» αλλάζοντάς τους θέση ανάλογα με τους εκλογικούς κύκλους, είναι ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Κατά την συνάντηση που είχε στο Μουσείο Μπενάκη, με ανθρώπους της Επιστήμης της τέχνης και του Πολιτισμού ο Ευ. Βενιζέλος επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. «Έχει αξία σήμερα να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλον; Εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες. Είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος και η ευθύνη βαραίνει όλους, ανάλογα με τους ρόλους τους σε αυτήν την πορεία» είπε και πρόσθεσε με έμφαση: «Ας μην παριστάνει κανείς τον νέο ή τον άφθαρτο. Δεν είναι κανείς φορέας της απόλυτης αλήθειας και του δικαίου, ούτε στη Δεξιά, ούτε στην Κεντροαριστερά, ούτε στην Αριστερά. Οφείλουμε στο όνομα της πατρίδας μας, στο όνομα των παιδιών μας, να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε μέρος της λύσης».

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους Έλληνες επιστήμονες και δημιουργούς να μετάσχουν με δική τους πρωτοβουλία, ως εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, στις προγραμματικές επεξεργασίες που είναι αναγκαίες, προκειμένου η χώρα να περάσει από το νέο Πρόγραμμα και τη δανειακή σύμβαση στο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε σε κανέναν εκτός Ελλάδος να καθορίσει τις εξελίξεις. Το δικό μας όραμα είναι μια Αυτοδύναμη Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας πως για να πετύχει ένα ρεαλιστικό Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, «πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του τόπου, όλα τα άξια πρόσωπα».

Δήλωσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας, «να βάλει μπροστά το "εμείς" και όχι το "εγώ"» όπως είπε.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε ένα νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που πρέπει να είναι σταθερό για τα επόμενα δέκα χρόνια, να έχει ευρεία αποδοχή και συναίνεση, καθαρή αναπτυξιακή και καθαρή κοινωνική και αναδιανεμητική διάσταση. Έθεσε επίσης ως προϋπόθεση «αυτοκάθαρσης και αξιοπιστίας της πολιτικής», τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται στον Κανονισμό της Βουλής, τη λειτουργία των κομμάτων, την ποινική ευθύνη των υπουργών, την ασυλία των βουλευτών, την επανασυμφιλίωση του πολίτη με την πολιτική.

«Σε εμάς», είπε χαρακτηριστικά, «εναπόκειται να πάρουμε, με δική μας εθνική πρωτοβουλία, τις αναγκαίες αποφάσεις που θα επιστεγασθούν με αναθεώρηση του Συντάγματος το 2013 σύμφωνα με τις συνταγματικές προθεσμίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στους ανθρώπους των τεχνών και των επιστημών ζήτησε να δημιουργήσουν μια «συμμαχία μεταρρυθμίσεων, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης» η οποία «θα νικήσει στις εκλογές απέναντι στο μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας και της υπεκφυγής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ