5 χουχουλιάρικα, φθινοπωρινά στέκια -Τέλειος καφές, brunch, γλυκά, smoothies [εικόνες]

Το φθινόπωρο έφτασε για τα καλά, όπως αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες και αυτό σημαίνει πως πέρα από τα χειμωνιάτικα, θα πρέπει να «κατεβάσουμε» ιδέες για τα επόμενα, πιο φθινοπωρινά στέκια μας.

Εμείς κάναμε μία καλή έρευνα, την πρώτη της χρονιάς και παρουσιάζουμε 5 καλές λύσεις για καφέ, σε πιο χουχουλιάρικα, ζεστά μαγαζιά.

Στα παρακάτω στέκια ούτε θα κρυώσεις στην αυλή, ούτε θα στριμωχτείς να καθίσεις και την ίδια ώρα θα έχεις στη διάθεσή σου για να διαλέξεις μια ευρεία γκάμα από καφέδες, γλυκά, πιάτα για να τσιμπήσεις και φυσικά να απολαύσεις το brunch σου.

Κιμωλία

Πολύχρωμο, πολυαγαπημένο και πολύ φθινοπωρινό. Σίγουρα η «Κιμωλία» είναι από τις τοπ επιλογές, ειδικά για τους νέους, και λόγω του ρετρό στοιχείου της και εξαιτίας της ζεστής διακόσμηση της. Βέβαια ο μεγάλος καναπές είναι ακόμη ένα ελκυστικό στοιχείο, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα τον βρεις άδειο.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα σπιτικά γλυκά του μαγαζιού,αλλά και την ζεστή του σοκολάτα, αν νομίζεις πως ήρθε η ώρα.

Υπερείδου 5, Πλάκα

Τηλέφωνο: 21 1184 8446


Πορτατίφ

Στο πορτατίφ στο Κολωνάκι πηγαίνεις πρώτα για το γλυκό και μετά για οτιδήποτε άλλο. Vintage σκηνικό, βολικοί καναπέδες και ανεπανάληπτες μυρωδιές είναι τα πρώτα πράγματα που θα προσέξεις ή και όχι αν θέλεις γλυκό απεγνωσμένα.

Εκεί λοιπόν θα βρεις τα πάντα... φρέσκα κρουασάν για να τα συνοδεύσεις με τον καφέ σου, τσιζκέικ, τάρτες, μηλόπιτες, cookies, μιλφέιγ, σοκολατόπιτα με παγωτό, μεγάλα εκλέρ, βάφλες και πολλά ακόμη.

Και επειδή ΣΚ έρχεται... μην χάσει το brunch τις Κυριακές αλλά και τις piano lounge nights, δύο φορές το µήνα, µε live πιάνο και ιδιαίτερα cocktails.

Σίνα 21, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0362 1866

Καπάκι

To «Καπάκι» είναι άλλο στιλ... πιο ήσυχο, πιο χαλαρό για να συζητήσεις με τις ώρες με την παρέα σου ή για να πιεις το κλασικό χαλαρό καφέ με τον σύντροφό σου.

Έχει άλλωστε και πατάρι που μπορείς να «κρυφτείς» και να πιεις ανενόχλητος τον καφέ σου. Η απαλή μουσική με φανκ ή τζαζ κομμάτια θα σε κάνει να ξεχαστείς και σε περίπτωση που επισκεφτείς το «Καπάκι» πεινασμένος, τα λαχταριστά σνακς όπως τα bagels θα ικανοποιήσουν την πείνα σου.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 6
Τηλέφωνο: 21 0324 3096


Ciccus

Οσοι πάτε με το τρένο κάθε πρωί από τα νότια προς Μοναστηράκι τότε σίγουρα θα έχετε προσέξει το Ciccus από το παράθυρο. Ωστόσο σίγουρα ήρθε η στιγμή να το επισκεφτείτε και μέσα.

Οι βολικοί καναπέδες, η όμορφη θέα και ο φρέσκος, μυρωδάτος καφές είναι από τους κυριότερους παράγοντες για το προτιμήσεις.

Απο εκεί και πέρα έχει και brunch με έμφαση στο αβγό για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω.

Ανδριανου 31, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0321 0420


Nalu

Μπορεί να είναι από τους τοπ καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά το μοντέρνο design του και οι απίστευτοι βολικοί καναπέδες μπορεί και να σε κάνουν να σκεφτείς να καθίσεις μέσα έτσι κι αλλιώς.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, αξίζει να το επισκεφτείς αν θέλεις να δεις από πρώτο χέρι την φουρτουνιασμένη θάλασσα και τον συννεφιασμένο ουρανό, χωρίς να παγώσεις βέβαια.

Η μεγάλη του τζαμαρία, λοιπόν, σου προσφέρει και τα δύο... και ωραίο περιβάλλον για καφέ και μία διαφορετική θέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη deicy producer (@__yukanail__) στις 26 Σεπ, 2018 στις 11:29 μμ PDT

Τέλος, οτιδήποτε λαχταρίσεις καφέ, smoothies, χυμούς, πρωινό, pancakes και πιο υγιεινά σνακς, όπως της φωτογραφίας, στο Nalu θα το βρεις σίγουρα.

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι
Τηλέφωνο: 21 0988 0990

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφέ ΣΚ μαγαζιά brunch

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ