Οι Φίλοι του Εθνικού Κήπου αντιδρούν στις εργασίες που ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων - iefimerida.gr

Οι Φίλοι του Εθνικού Κήπου αντιδρούν στις εργασίες που ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων

Αντιδράσεις για τις εργασίες στον Εθνικό Κήπο/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση της Εταιρείας Φίλων του Εθνικού Κήπου προκαλούν τα έργα που σχεδιάζει να κάνει εκεί ο δήμος Αθηναίων.

Οι εργασίες αυτές, σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, φαίνεται να μην είναι συμβατές με το πλαίσιο που ορίζει ο χαρακτηρισμός του Εθνικού Κήπου ως ιστορικού τόπου, όπως και να θέτει σε κίνδυνο το οικοσύστημά του.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε εργασία εκεί πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, με προτεραιότητα τη διαφύλαξη και αποκατάσταση του βοτανικού πλούτου του Κήπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εταιρείας Φίλων του Εθνικού Κήπου

«Η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου πληροφορήθηκε ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει προκηρύξει μείζονα έργα στον Εθνικό Κήπο, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εκσκαφή όλων των παραδοσιακών χωμάτινων μονοπατιών του Κήπου και αντικατάστασή τους με τεχνητό δάπεδο, ανακατασκευή των δρομίσκων, αμπολών και λοιπών υποδομών.

Παραμένει άγνωστο εάν οι εν λόγω εργασίες έχουν ενταχτεί στη μελέτη που, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Δημάρχου Αθηναίων, θα εκπονήσει η Διεύθυνση Κήπων, Κάστρων και Λιμνών της Βαυαρίας και πάντως δρομολογούνται χωρίς να έχει λάβει χώρα οιαδήποτε εργασία σχετική με τη χλωρίδα και την πανίδα.

Με τα δεδομένα αυτά, οι συγκεκριμένες εργασίες φαίνονται να μην είναι συμβατές με το πλαίσιο που ορίζει ο χαρακτηρισμός του Κήπου ως Ιστορικού Τόπου, αλλά και να θέτει σε κίνδυνο το οικοσύστημά του.

Επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε εργασία στον Εθνικό Κήπο πρέπει να εκτελείται εντός του πλαισίου του χαρακτηρισμού του ως Ιστορικού Τόπου καθώς και των διεθνών συμβάσεων, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και το ευαίσθητο βιολογικό του υλικό, με προτεραιότητα στη διαφύλαξη και αποκατάσταση του βοτανικού του πλούτου.

Αναμένουμε από όλους τους αρμόδιους να επιδείξουν τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα και επιφυλασσόμεθα να επανέλθουμε αφού λάβουμε πληρέστερη ενημέρωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνικός Κήπος Δήμος Αθηναίων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ