Σπάρταθλον: Από την Αθήνα στη Σπάρτη, τρέχοντας υπό βροχή -Ο Ισικάουα νικητής - iefimerida.gr

Σπάρταθλον: Από την Αθήνα στη Σπάρτη, τρέχοντας υπό βροχή -Ο Ισικάουα νικητής

Ο Ισικάουα πανηγυρίζει μετά τον τερματισμό/ Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιοσιχίκο Ισικάουα αναδείχθηκε νικητής του 36ου ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων Σπάρταθλον, που φέτος διεξήχθη υπό συνεχή και έντονη βροχόπτωση, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τους δρομείς.

Ο Ιάπωνας κάλυψε τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 22 ώρες, 55 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα και τερμάτισε στο άγαλμα του Λεωνίδα λίγο πριν τις 06.00 το πρωί, υπό το χειροκρότημα του κόσμου.

«Από το 130ό χιλιόμετρο και μετά τα πόδια μου έβγαλαν φτερά. Ανέβασα το ρυθμό μου, πέρασα τον Ολιβέιρα και από εκεί και μετά έβλεπα μόνο την Σπάρτη» είπε ο Ισικάουα μετά τον τερματισμό του. Τον ακολούθησε ο Τσέχος Μπρούνο Ράντεκ- που ήταν δεύτερος και πέρυσι- με 23 ώρες, 37 λεπτά, 28 δευτερόλεπτα και ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα- τρίτος και πέρυσι- με 24 ώρες, 34 λεπτά, 30 δευτερόλεπτα.

«Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα από το 90ο χιλιόμετρο μέχρι και το 130ό με το στομάχι και με κράμπες και προς στιγμήν σκέφτηκα να εγκαταλείψω την προσπάθειά μου. Όμως, αμέσως μετά το Ζευγολατιό ανέκτησα προοδευτικά τις δυνάμεις μου και συνέχισα με σταθερό τέμπο προσπερνώντας τους προπορευόμενους αθλητές» είπε ο Ράντεκ.

Εμφανώς καταπονημένος τερμάτισε ο Ολιβέιρα εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και αμέσως αγκάλιασε τη σύζυγό του που τον ανέμενε, ενώ φώναξε «ευχαριστώ» προς τον κόσμο που τον χειροκροτούσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σπάρταθλον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ