Ρίχνει τους τόνους το Μαξίμου: «Εχουμε ακόμη πολλή δουλειά ως τον Μάρτιο με τον Καμμένο»

Ηπιότερους τόνους κρατά το Μαξίμου σε σχέση με την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, μετά την αναταραχή που προκάλεσε η δήλωση Τσίπρα στην WSJ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει ακόμα κι αν ο Πάνος Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του λόγω του Σκοπιανού.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν συμφωνήσει να ξανασυζητήσουν την συμφωνία των Πρεσπών τον Μάρτιο κι ότι οι δύο εταίροι θα λάβουν «μαζί» τις αποφάσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος ανώτερος αξιωματούχος έσπευσε να προσθέσει πως έως τον Μάρτιο η δικομματική κυβέρνηση έχει «πολλή δουλειά» να κάνει.

«Έχουμε να εφαρμόσουμε όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, τις ελαφρύνσεις […] πρέπει να νομοθετήσουμε το επόμενο διάστημα και να δώσουμε τα χρωστούμενα στους ένστολους, τους πανεπιστημιακούς [...] πρέπει να θεσμοθετήσουμε την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την μείωση των εισφορών, έχουμε δηλαδή δουλειά να κάνουμε το επόμενο διάστημα μαζί με τον κυβερνητικό εταίρο», είπε.

Ο ίδιος αξιωματούχος προσπάθησε να υποβαθμίσει την διαφωνία, λέγοντας πως έχει διατυπωθεί «πολλές φορές» και θα αντιμετωπιστεί μέσω συζήτησης.

«Θα δούμε τι θα γίνει τελικά και τι θα αποφασίσει και ο ίδιος (σ.σ. ο κ. Καμμένος) όταν έρθει η ώρα», κατέληξε η ίδια πηγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ