Οθωνας (ΚΙΝΑΛ): «Οποιος αναζητά τους Καμμένους της επόμενης κυβέρνησης να τους ψάξει αλλού» - iefimerida.gr

Οθωνας (ΚΙΝΑΛ): «Οποιος αναζητά τους Καμμένους της επόμενης κυβέρνησης να τους ψάξει αλλού»

Η Φώφη Γεννηματά με τον διευθυντή του γραφείο της Μαν. Οθωνα -Φωτογραφία αρχείου:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στις προσπάθειες παρέμβασης στο ΕΣΚ εξαπέλυσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματάς, Μανώλης Οθωνας.

Με αφορμή τις αιχμές που άφησε η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από τις Βρυξέλλες στη συνεδρίαση της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Οθωνας, μιλώντας στο ρ/σ Xfm 943, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «Δούρειο Ιππο» της ευρωπαϊκής και ελληνικής δεξιάς

«Ο κ. Τσίπρας είναι ως πολιτική προσωπικότητα κατ’ εικόνα και ομοίωση του μορφώματος που συγκρότησε για να κυβερνήσει. Δεν έχει ιδεολογικό και πολιτικό έρμα. Για την πολιτική του επιβίωση το πρωί δηλώνει αριστερός, το μεσημέρι κεντρώος, το βράδυ να σοσιαλδημοκράτης, αλλά αυτό που στο τέλος της μέρας μένει είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα καταγραφεί ως δούρειος ίππος των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης για την «αναίμακτη» επιβολή στη Ελλάδα των πιο σκληρών πολιτικών λιτότητας και εκχώρησης δημόσιου πλούτου» τόνισε ο Μ. Οθωνας.

Για να προσθέσει ότι ο Α. Τσίπρας παίζει παράλληλα «τον ίδιο ρόλο του Δούρειου Ίππου της ελληνικής δεξιάς ως το πλυντήριο των ευθυνών του κ. Καραμανλή για την χρεοκοπία της χώρας, ως συγκυβερνήτης του ακροδεξιού κ. Καμμένου και βέβαια ως μέγας χορηγός επί της ουσίας του κ. Μητσοτάκη αφού στρώνει το χαλί για μια συντηρητική παλινόρθωση ευτελίζοντας και δυσφημώντας τις αρχές και αξίες της Αριστεράς. Αυτός είναι πραγματικός ρόλος του κ. Τσίπρα και η «προσφορά» του στην προοδευτική παράταξη και στην Αριστερά. Αυτό εν τέλει πέρα από τακτικισμούς, κόλπα, και μεταμφιέσεις είναι το αποτύπωμα που αφήνει φεύγοντας ο κ. Τσίπρας».

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συμμαχίες του ΚΙΝΑΛ, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φ. Γεννηματά και μέλος του Ε.Γ του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε: «Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας και αστάθειας αλλά παράγοντας σύνθεσης, δημιουργίας και πολιτικής σταθερότητας. Επομένως ζητάμε την εντολή από τους πολίτες να διαδραματίσουμε τον δημιουργικό συνθετικό μας ρόλο για να μπορεί να υπάρξει την επόμενη μέρα μια ισχυρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση με συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις».

Ωστόσο, ο κ. Οθωνας έσπευσε να προειδοποιήσει ότι θα παίξει ρόλο το εκλογικό ποσοστό που θα λάβει το ΚΙΝΑ. «Οποιος νομίζει ότι είμαστε δεδομένοι και διατεθειμένοι να συμπράξουμε σε κυβερνητικά σχήματα ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος και χωρίς συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις θα ξυπνήσει την Κυριακή και θα είναι ξεσκέπαστος». Για να προσθέσει: «Όποιος ψάχνει τους Καμμένους της επόμενης Κυβέρνησης να τους ψάξει αλλού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ