Οδηγίες του δήμου Γλυφάδα στους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας - iefimerida.gr

Οδηγίες του δήμου Γλυφάδα στους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Γλυφάδα /Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ετοιμότητα βρίσκονται η γγ Πολιτικής Προστασίας και οι Δήμοι με αφορμή την έλευση του κυκλώνα Ζορμπά, ενός εξαιρετικά σπάνιου φαινομένου.

Οι δήμου λαμβάνουν τα μέτρα τους και ανάμεσα σε αυτούς και ο δήμος Γλυφάδας ο οποίος εξέδωσε οδηγίες προφύλαξης από τα φαινόμενα.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου στην Αττική αναμένεται έξαρση των φαινομένων από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, με βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Σο πλαίσιο αυτό όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Γλυφάδας θα παραμείνουν αύριο κλειστές, ενώ όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο δήμος Γλυφάδας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά μπορούν να καλέσουν αμέσως το πενταψήφιο 15464.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, οι πολίτες καλούνται:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να έχουν μαζέψει τις τέντες από τα μπαλκόνια τους

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δήμος Γλυφάδας κακοκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ