Ενώ όλοι παίρνουν μέτρα για τον κυκλώνα, κάποιοι άλλοι τρέχουν προς την κακοκαιρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενώ όλοι παίρνουν μέτρα για τον κυκλώνα, κάποιοι άλλοι τρέχουν προς την κακοκαιρία [εικόνες]

Φωτογραφία: Sparta Photography Club
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το πρωί στις 7 δόθηκε στο Ηρώδειο η εκκίνηση για έναν από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως, απόστασης 250 χιλιομέτρων, με προορισμό την Σπάρτη.

400 αθλητές από όλον τον κόσμο ξεκίνησαν την υπερπροσπάθειά τους. Για τις επόμενες 36 ώρες θα τρέχουν με αντίπαλο την ψυχική και σωματική τους αντοχή με σκοπό να τερματίσουν στην Σπάρτη αύριο το μεσημέρι.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον», ο οποίος έκτοτε διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη καθώς τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη.

Η τεράστια δυσκολία του αγώνα έγκειται στο ότι υπάρχουν σημεία ελέγχου με τους δικούς του χρονικούς περιορισμούς και ο δρομέας πρέπει να φθάσει πριν από τον επίσημο χρόνο κλεισίματος διότι διαφορετικά θα αποκλειστεί. Αυτό γίνεται για να τηρηθεί ο μυθικός χρόνος του αρχαίου δρομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σπάρταθλον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ