Wall Street Journal: Η παραγωγικότητα στην Ελλάδα είναι κάτω από αυτή της Ε.Ε. - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Η παραγωγικότητα στην Ελλάδα είναι κάτω από αυτή της Ε.Ε.

Wall Street Journal: Η παραγωγικότητα στην Ελλάδα είναι κάτω από αυτή της ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την χαμηλή παραγωγικότητα της νότιας Ευρώπης σε σχέση με αυτή της βόρειας, ασχολείται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η οποία ωστόσο τονίζει πως «η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερους αγρότες».

Το δημοσίευμα σχολιάζει πως η παραγωγικότητα στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία είναι συνολικά χαμηλότερη από τον Μέσο Όρο της Ευρωζώνης, τονίζοντας πως το πρόβλημα αυτό είναι ακόμη πιο έντονο στην χώρα μας και στην Πορτογαλία επειδή δανείζονται χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μία πιο απλή εξήγηση προσπαθεί επίσης η Wall Street Journal να δώσει στον μύθο πως οι «Νότιοι εργάζονται λιγότερο από τους Βορείους». Έτσι αναφέρει πως οι κάτοικοι της Νότιας Ευρώπης είναι πιο πιθανό να εργάζονται σε αγροκτήματα και η γεωργία είναι ένα είδος χαμηλής παραγωγικότητας (αν και πιο σκληρή εργασία).

Η διαφορά ξανά γίνεται πιο αισθητή σε Ελλάδα και Πορτογαλία, όπου το 12% στην πρώτη και το 7% στην δεύτερη, απασχολούνται στους τομείς της γεωργίας, της δασοπονίας και της αλιείας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ