Οι αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο για το θάνατο του μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Οι αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο για το θάνατο του μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν πλήρωσε για τις πράξεις του, δήλωσε σήμερα ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος κάλεσε τους Ταλιμπάν να σταματήσουν τις συγκρούσεις μετά το θάνατο του ηγέτη της Αλ-Κάιντα.

"Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν χθες τον Οσάμα μπιν Λάντεν και τον έκαναν να πληρώσει για τις πράξεις του, στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ", τόνισε ο Αφγανός πρόεδρος.

"Οι Ταλιμπάν πρέπει να πάρουν το μάθημά τους από αυτό. Πρέπει να σταματήσουν τις συγκρούσεις", υπογράμμισε ο Αφγανός πρόεδρος

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.

"Ο τρόπος με τον οποίο εξουδετερώθηκε πρέπει ν΄αποτελέσει παράδειγμα για όλο τον κόσμο", τόνισε αναφερόμενος προφανώς σε άλλους τρομοκράτες ηγέτες στον κόσμο.

Στη Ραμάλα, η Παλαιστινιακή Αρχή τόνισε ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν "είναι προς όφελος της ειρήνης".

"Η εξουδετέρωση του μπιν Λάντεν είναι προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να απαλλαγούμε από τις βίαιες μεθόδους που ενθάρρυναν ο μπιν Λάντεν και άλλοι στον κόσμο", τόνισε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής Γάσαν Χατίμπ.

Την ικανοποίησή της για την αμερικανική επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του μπιν Λάντεν εξέφρασε η Υεμένη, αλλά και την ελπίδα ότι θα ληφθούν μέτρα για την πάταξη της τρομοκρατίας παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της Κένυας Μουάι Κιμπάκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θάνατο του μπίν Λάντεν χαρακτηρίζοντάς τον "πράξη δικαιοσύνης" για τα θύματα της επίθεσης εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι το 1998.

Στις 7 Αυγούστου του 1998, δυο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στις πρεσβείες των ΗΠΑ στο κέντρο της κενυατικής πρωτεύουσας και στο Νραρ ες-Σαλαάμ της Τανζανίας σκοτώνοντας συνολικά 224 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 5.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ