Γιατί η φώκια χαστούκισε τον κωπηλάτη με χταπόδι- Επιστήμονες εξηγούν [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί η φώκια χαστούκισε τον κωπηλάτη με χταπόδι- Επιστήμονες εξηγούν [βίντεο]

Το viral video με το χταπόδι/ Φωτογραφία: You Tube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βίντεο με την φώκια να χαστουκίζει άνδρα με χταπόδι κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όσοι λάτρεις και μη της θάλασσας είδαν το βίντεο σίγουρα έμειναν με το στόμα ανοικτό με την δύναμη που η φώκια πέταξε το χταπόδι πάνω στον ανυποψίαστο κωπηλάτη.

Ωστόσο η κίνηση της φώκιας δεν ήταν τυχαία σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Νερού της Ατμοσφαιρικής Έρευνας στη Νέα Ζηλανδία.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εξηγούν πως αυτό το περίεργο συμβάν συνέβη γιατί κατά πάσα πιθανότητα η φώκια πέρασε το καγιάκ για... βράχο.

«Οι φώκιες συνήθως προσπαθούν να βγάλουν την λεία τους έξω από το νερό για να την ακινητοποιήσουν και να «κερδίσουν» το πάνω χέρι. Έτσι μόλις την βγάλουν έξω από το νερό συνήθως την πετούν πάνω σε κάποιο βράχο», αναφέρει επιστήμονας του Ινστιτούτου.

Επομένως είναι φυσιολογικό η φώκια να πετάξει το χταπόδι πάνω σε ένα σκληρό αντικείμενο για να το διαμελίσει, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση το αντικείμενο έτυχε να είναι ο κωπηλάτης.

Όσο για τον κωπηλάτη, ο ίδιος όχι μόνο βρέθηκε εξαπίνης να πρέπει να απομακρύνει ένα μαλάκιο από πάνω του, αλλά όπως δήλωσε μετά ένιωσε μάλιστα και τα πλοκάμια του στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώκια χταπόδι ΚΑΓΙΑΚΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ