100 χθες, 500 σήμερα -Μεταφέρουν πρόσφυγες από τη Μόρια στην ηπειρωτική Ελλάδα - iefimerida.gr

100 χθες, 500 σήμερα -Μεταφέρουν πρόσφυγες από τη Μόρια στην ηπειρωτική Ελλάδα

οι πρόσφυγες φεύγουν από τη Μόρια/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το σταγανόμετρο και με δυσκολίες, λόγω και της κακοκαιρίας, γίνεται η προσπάθεια μεταφοράς προσφύγων από το hot spot της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα, μετά τις ντροπιαστικές εικόνες από τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, που έκαναν το γύρο του κόσμου, κάνοντας διεθνώς ρεζίλι τη χώρα.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε μόλις την περασμένη Παρασκευή όταν με πλοία της γραμμής αναχώρησαν 100 πρόσφυγες, την ώρα που στον καταυλισμό, χωριτικότητας 3.000 ατόμων, διαμένουν περίπου 8.000 με 9.000 πρόσφυγες σε συνθήκες πέρα για πέρα απαράδεκτες, με τεράστιους κινδύνους και αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα. Βιασμοί, κακοποίηση, απόπειρες αυτοκτονίας ακόμη και μικρών παιδιών, αποτυπώνουν με λίγες λέξεις το δράμα της διαβίωσης στο hot spot που ξένα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν ως κολαστήριο.

Χθες, μετά την άρση του απαγορευτικού, στις 10 το βράδυ 107 αιτούντες άσυλο επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής με προορισμό καυταλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για σήμερα, Παρασκευή βράδυ, έχει προετοιμασθεί η αναχώρηση άλλων 400 προσφύγων με κατεύθυνση τον Πειραιά.

Συνολικά, από το περασμένο Σαββάτο αναχώρησαν περισσότεροι από 1000 αιτούντες άσυλο, όλοι με κατεύθυνση τον Πειραιά ή την Καβάλα και τελικό προορισμό δομές φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόρια Λέσβος πρόσφυγες αναχώρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ