Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Μήνυση κατά του Ελον Μασκ κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Μήνυση κατά του Ελον Μασκ κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ο Ελον Μασκ -Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Chris Carlson
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC) κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Tesla Inc, Ελον Μασκ

Τον κατηγορούν για απάτη, αφού ανήρτησε σειρά "ψευδών ή παραπλανητικών" μηνυμάτων στο Twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από τη Γουόλ Στριτ.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Μασκ "γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει" ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να απέσυρε την εταιρεία, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και ότι είχε "εξασφαλισμένη χρηματοδότηση".

Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν τη μήνυση σε βάρος της. Η μετοχή της έπεσε κατά 5,7% όταν έγινε γνωστή η είδηση αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ