Ο Τριντό «καρφώνει» Τραμπ για τη NAFTA: Οι Καναδοί είμαστε σκληροί διαπραγματευτές - iefimerida.gr

Ο Τριντό «καρφώνει» Τραμπ για τη NAFTA: Οι Καναδοί είμαστε σκληροί διαπραγματευτές

Τζάστιν Τριντό (Φωτογραφία: AP Photo/Charles Krupa)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το θέμα της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών NAFTA έδωσε ο Τζάστιν Τριντό.

«Εάν οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες», είπε, «διότι οι Καναδοί είναι πολύ καλοί διαπραγματευτές, όπως πρέπει να είναι».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης έγιναν μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι απέρριψε αίτημα του Τριντό για κατ’ ιδίαν συνομιλίες, αν και η εκπρόσωπος Τύπου του Καναδού πρωθυπουργού διέψευσε από την πλευρά της ότι είχε ζητηθεί κάποια συνάντηση.

Σχετικά με τις επικρίσεις του Τραμπ, ο οποίος επέκρινε, την καναδική ομάδα η οποία επαναδιαπραγματεύεται την εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον εδώ και έναν χρόνο, ο Τζάστιν Τριντό επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους στην Οτάβα ότι «μια συμφωνία που είναι καλή, που είναι δίκαιη, εξακολουθεί να είναι πιθανή. Δεν θα υπογράψουμε μια κακή συμφωνία για τους Καναδούς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NAFTA Τζάστιν Τριντό Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ