Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Κεφαλονιά -Σε εξέλιξη ένα μέτωπο [βίντεο] - iefimerida.gr

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Κεφαλονιά -Σε εξέλιξη ένα μέτωπο [βίντεο]

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκε οικισμός (Φωτογραφία: inkefalonia)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην περιοχή της Πάστρας, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με ένα ακόμη ελικόπτερο και πεζοπόρο τμήμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φωτιές σε Λαγκαδά, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβελάτα έχουν κατασβεσθεί.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία». «Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Στο οικισμό του Ανω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το χωρά Ρατζακλί και Σκάλα, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γίνεται να προσεγγίσουν το νησί ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο: inkefalonia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κεφαλονιά φωτιά εκκενωση οικισμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ