«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος πέρασε το DNA του στον Παναθηναϊκό» [εικόνες]

Η ώρα για το 1ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» έφτασε!

Παναθηναϊκός, Χίμκι, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα τιμήσουν τη μνήμη του ιστορικού παράγοντα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να δηλώνει στην συνέντευξη τύπου του τουρνουά ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε να περάσει το DNA του στην ομαδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού: «Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες που βρίσκονται εδώ και κάνουν ακόμα πιο σπουδαίο το τουρνουά. Είναι ευκαιρία να τιμήσουμε μία σημαντική προσωπικότητα. Παίκτες και επιτελείο θέλουμε να σταθούμε στο ύψος της περίστασης. Είναι μία ευκαιρία να ξαναδούμε τον κόσμο μας. Η σεζόν είναι μεγάλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συμμετοχή του σε αυτό το τουρνουά. Θα προσθέσω ότι πολλές φορές όταν ένας πολύ καλός παίκτης αποσύρεται γίνεται κουβέντα για το DNA του και πώς επηρέασε την ομάδα. Έχει ειπωθεί για παίκτες που μένουν χαραγμένοι στη μνήμη του κόσμου όπως ο Διαμαντίδης και ο Ναβάρο. Μία τέτοια περίπτωση, σε άλλο επίπεδο, είναι και ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Το DNA του έχει περάσει στην ομάδα, ανήκει στην κατηγορία των αγαπημένων προσώπων, που το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα τιμά και θα θυμάται πάντα».

Γιαννακόπουλος: «Μαζί με την Euroleague για το καλό του μπάσκετ»

H κόντρα του ΠΑΟ και του Δ.Γιαννακόπουλου με την Εuroleague αποτελεί πλέον παρελθόν. Αυτό δεν φάνηκε μόνο από την θερμή συνάντηση που είχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Τζόρντι Μπερτομέου στο χθεσινό γκαλά, αλλά υπογραμμίστηκε και από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

«Ποτέ σε μία κόντρα δεν ευθύνεται μία πλευρά. Σίγουρα και από την πλευρά μας υπήρξαν λάθη. Καθήσαμε και συζητήσαμε με την Ευρωλίγκα και και δεδομένου ότι έχουμε ως κοινό στοχο το καλό του μπάσκετ, θα προχωρήσουμε μαζί για το καλό του αθλήματος", τόνισε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε εν συνεχεία την EuroLeague και μίλησε επίσης για την συνύπαρξη εκπροσώπων στο τουρνουά τόσο από την ΚΑΕ, όσο και από την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Euroleague που αγκάλιασε την προσπάθεια και ενέταξε το τουρνουά στο καλεντάρι της, όπως και τους φίλους μας από Φενερμπαχτσε, Χίμκι και Μακάμπι. Είναι σημαντικό να είμαστε με φίλους. Τα έσοδα αυτού του τουρνουά θα πηγαίνουν στο ίδρυμα "Παύλος Γιαννακόπουλος". Είμαστε σε συνεννόηση να υπάρξουν νέες εγκαταστάσεις. Έχω την ενημέρωση ότι μετά από πολλά χρόνια θα βρεθούν στο ίδιο γήπεδο μέλη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και του ερασιτέχνη. Θα έκανε χαρούμενο σίγουρα τον πατέρα μου γιατί ήθελε έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό».

Ομπράντοβιτς: «Προνόμιο που μπόρεσα να μιλάω για την ζωή με τον Παύλο»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε ότι ήταν ξεχωριστό για αυτόν ότι μπόρεσε να περάσει 13 χρόνια στο πλευρό του Παύλου Γιαννακόπουλου, κυρίως επειδή γνώρισε τι άνθρωπος ήταν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού: «Για εμένα είναι ξεχωριστό αυτο το τουρνουά, γιατί πέρασα 13 χρόνια με τον κύριο Παύλο και την οικογένειά του. Η συνεισφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι. Είχαμε βαθιά σχέση. Θέλω να πω ότι μου έμαθε πολλά πράγματα. Κάποια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Μου μίλησε για την ζωή, τις εμπειρίες του και την αξία της ζωής. Αυτά τα πράγματα που μου είπε τα χρησιμοποιώ μιλώντας στους παίκτες μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους. Δε μπορώ να εκφράσω σε όλο το εύρος τα συναισθήματά μου, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε στο τουρνουά. Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, το 1992, όταν ήμουν μέλος της Γιουγκοσλαβίας, είχαμε δείπνο με τους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο. Τότε κατάλαβα ότι θέλει να βοηθήσει το μπάσκετ. Σε όποιον άνθρωπο στην Ευρώπη και αν πεις την λέξη "Γιαννακόπουλος" θα σκεφτεί "Παναθηναϊκός". Αυτός ο σεβασμός που κέρδισε είναι απίστευτος και πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν την προσφορά του. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσο σημαντικοί παίκτες έπαιξαν στην ομάδα για να καταλάβει το μέγεθός του. Είναι ακόμα πιο σημαντικό όμως το πόσος κόσμος τον θυμάται ως άνθρωπο. Το προνόμιό μου ήταν ότι είχα την τύχη να του μιλάω για την ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ