Τα κύματα στη Ραφήνα «τσάκισαν» ιστιοπλοϊκά και βάρκες -Δεμένα τα πλοία [εικόνες]

Τρομακτικές και συνάμα απόκοσμες είναι οι εικόνες από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η θάλασσα «κατάπιε» κυριολεκτικά τις βάρκες.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι, αφού υπάρχει απαγορευτικό απόπλου, λόγω των θυελλωδών ανέμων -που φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ- ενώ τα μανιασμένα κύματα, έχουν καταπλακώσει βάρκες και ιστιοπλοϊκά.

Απαγορευτικό απόπλου

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας παραμένουν τα πλοία, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων έντασης έως 10 μποφόρ που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια γίνονται κατά την κρίση των πλοιάρχων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας - Αγιόκαμπος, Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

Πάντως καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα η αύριο να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων.

Εικόνες: IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ