Εντονες πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα εν μέσω πολιτικών εντάσεων για τον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Εντονες πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα εν μέσω πολιτικών εντάσεων για τον προϋπολογισμό

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ/Antonio Calann
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έντονα ανοδική πορεία ώθησαν τις αποδόσεις ων ιταλικών ομολόγωνοι διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τους στόχους για το έλλειμμα, που αφύπνισαν τις ανησυχίες των επενδυτών.

Ο δείκτης στο Μιλάνο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα μετά από δημοσιεύματα ότι οι δύο λαϊκιστές εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού πιέζουν για αύξηση των κρατικών δαπανών κι ότι μπορεί να καθυστερήσει η προγραμματισμένη για απόψε ανακοίνωση των στόχων του προϋπολογισμού.

Μολατάυτα η Ιταλία προχώρησε στην πώληση τίτλων 5,25 δισ. ευρώ, με αποδόσεις χαμηλότερες από την τελευταία δημοπρασία ομολόγων,

Την ανησυχία των αγορών πυροδότησε δημοσίευμα της Corriere della Sera ότι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να αποφασίσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το επόμενο έτος μπορεί να μη γίνει απόψει «λόγω νέων επιπλοκών», ενώ η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ανέφερε ότι ο τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία απείλησε με παραίτηση.

Το Κίνημα 5 Αστέρων θέλει να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ύψους 780 ευρώ τον μήνα σε περίπου πέντε εκατομμύρια Ιταλούς., ενώ η Λέγκα θέλει μείωση των φόρων. Αμφότεροι οι κυβερνητικοί εταίροι ζητούν να ανατραπεί η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και να επιτραπεί η συνταξιοδότηση σε νεαρότερη ηλικία.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής των Πεντάστερων Λουίτζι Ντι Μάιο και τον ηγέτη της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και τον υπουργό Οικονομικών στις οκτώ το βράδυ, ενώ θα υπάρξει και προπαρασκευαστική συνάντηση στις 16:00 σύμφωνα με το Ansa.

Πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ένα έλλειμμα του προϋπολογισμού μεταξύ 1,6% και 2%, αλλά οι δύο εταίροι φαίνεται ότι θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη στο 2,4%, ενώ ο Τρία εμφανίζεται πρόθυμος να αποδεχθεί ως ανώτατο όριο το 1,9%.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ