Ενωση Δικαστών: Στη σωστή κατεύθυνση η αναστολή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης - iefimerida.gr

Ενωση Δικαστών: Στη σωστή κατεύθυνση η αναστολή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης

Ενωση Δικαστών: Στη σωστή κατεύθυνση η αναστολή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης / Φωτογραφία: Intimenews (αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοίνωση εξέδωσε η μεγαλύτερη συνδικαλιστική δικαστική ένωση, με την οποία δηλώνει ότι συμφωνεί με την χθεσινή κίνηση του Υπουργού Δικαιοσυνης να αναστείλει την διάταξη για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης σε κάποιες ιδιωτικές διάφορες.

Συμφωνά με τους δικαστές, αυτό επιτάσσει το συμφέρον του πολίτη για την ακώλυτη πρόσβαση του στη δικαιοσύνη, αυτό είπε και η πλειοψηφία των μελών στην διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση των δικαστών έχει ως εξης:

«Η χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναστείλει την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Είναι ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για τη διατήρηση της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης του πολίτη στο φυσικό του δικαστή, ζήτημα για το οποίο η Ένωση έδωσε μάχη με όλες τις δυνάμεις της από την αρχή. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και η συνακόλουθη αναστολή του νόμου δικαίωσαν τις θέσεις και τις προσπάθειές μας. Οι συνθήκες είναι πια ώριμες για την ουσιαστική συζήτηση της μελέτης που καταθέσαμε για την εισαγωγή της δικαστικής μεσολάβησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δικαστές ιδιωτικές διάφορες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ