Ξενοδόχοι: Είναι ώρα για ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό - iefimerida.gr

Ξενοδόχοι: Είναι ώρα για ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό

Ξενοδοχεία στη Σαντορίνη/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπερφορολόγηση και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb αποτελούν τα πιο σημαντικά «βαρίδια» για τα ξεδονοχεία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο κ. Τάσιος δήλωσε ότι «ο τουρισμός, μέσα στην κρίση, έδειξε πως μπορεί. Άντεξε στις πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα και έδειξε τη δυναμική του συνεισφέροντας τα μέγιστα για την επιστροφή στην κανονικότητα» προσθέτοντας πως «είναι τώρα η σωστή στιγμή για ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό του 21ου αιώνα.

Με το ελληνικό ξενοδοχείο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εξωστρέφειας, ποιότητας και βιώσιμης αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της χώρας» σημείωσε.

«Για να μπορέσει ωστόσο το ελληνικό ξενοδοχείο να δώσει όλα αυτά που πραγματικά μπορεί, θα πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα από τα δύο μεγάλα "βαρίδια" που έχουμε σήμερα στα πόδια μας: Την υπερφορολόγηση και τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει με υπεύθυνο διάλογο και τεκμηριωμένα επιχειρήματα να προασπίζεται το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ξενοδοχείου ως καταλύτη για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ξενοδόχοι Τάσιος υπερφορολόγηση Airbnb
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ