Ο Ξανθός λέει όχι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Την αντίθεσή του στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του ότι ο εμβολιασμός είναι μετρό για την προστασία της υγείας και δεν τίθεται καν δίλημμα ναι ή όχι στον εμβολιασμό διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός μετά το θόρυβο των τελευταίων ημερών για τον εμβολιασμό των παιδιών τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Ξανθός, απαντώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ανακοίνωσε ότι μελετάται το επόμενο διάστημα να έρθει στη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει εξουσιοδότηση στον υπουργό υγείας να επιβάλει την αυστηρή τήρηση του εμβολιασμού όταν οι κοινωνικές, ιατρικές και επιδημιολογικές ανάγκες το επιβάλλουν.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε ακόμα πως ναι μεν ο εμβολιασμός των παιδιών είναι υποχρεωτικός, πως οι γονείς πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους αλλά όλα αυτά συναρτώνται και από την συναίνεση τους και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα σε γονείς που αρνούνται να εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ