Ο απαγωγέας στην Κύπρο είπε πως είχε οικονομικά προβλήματα και θα ζητούσε λύτρα - iefimerida.gr

Ο απαγωγέας στην Κύπρο είπε πως είχε οικονομικά προβλήματα και θα ζητούσε λύτρα

Ο δράστης της απαγωγής Γιώργος Νικολάου- φωτογραφία philenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και γι’ αυτό προχώρησε στην απαγωγή των δυο μαθητών, αναφέρει στην κατάθεσή του ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου, ο οποίος ομολόγησε την απαγωγή των δυο 11χρονων μαθητών από το δημοτικό σχολείο Καμάρων.

Στόχος του ήταν να ζητήσει λύτρα από τις οικογένειες των δυο μαθητών.

Η εξήγησή του πάντως μένει να αποδειχθεί αφού, αφού δεν υπάρχει οτιδήποτε που να τη στηρίζει και αναμένεται η εξέταση των υπολογιστών και των τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε, για να διαπιστωθεί κατά πόσον κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από την υπόθεση..

Ο 35χρονος παραδέχθηκε επίσης στην κατάθεσή του ότι χορήγησε στα παιδιά ναρκωτική ουσία ώστε να μήν αντιδρούν. Από το διαμέρισμά του στην οδό , παραλήφθηκαν από τους αστυνομικούς μετά από έρευνες έγγραφα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και χάπια για εξέταση. Όπως προκύπτει από τα όσα κατέθεσε ο ύποπτος, παρέσυρε τα παιδιά από το σχολείο και τα οδήγησε στο διαμέρισμά του πηγαίνοντας με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητό του, όπως ήταν οι αρχικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αρπαγή των δύο φίλων έγινε στις 7:40 το πρωί από την αυλή του σχολείου. Ο Γιώργος Νικολάου προσποιήθηκε ότι είναι ο νέος δάσκαλος του σχολείου και ζήτησε απο τα παιδιά να τον ακολουθήσουν και να τον βοηθήσουν να μεταφέρει βιβλία.

Κατά την αναχώρησή τους, ο δράστης έγινε αντιληπτός από τρεις άλλους μαθητές και μια εκπαιδευτικό, αλλά δεν υποψιάστηκαν κάτι. Όταν κτύπησε το κουδούνι και τα παιδιά μπήκαν στην τάξη, η δασκάλα αντελήφθη ότι οι δύο μαθητές απουσίαζαν, ενώ οι τσάντες τους ήταν στη θέση τους. Ενημέρωσε τη διευθύντρια και αυτή με τη σειρά της την Αστυνομία. Πλέον ηταν 8:30 το πρωί είχαν δηλαδή περασει 45 λεπτά από την απαγωγή.

Στις 2:45 μ.μ. της ίδιας ημέρας δυο αστυνομικοί με πολιτικά κτυπούσαν το κουδούνι του διαμερίσματος του υπόπτου. Αυτός, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, τους άνοιξε και αφού του ζήτησαν τη συγκατάθεσή του για να διενεργήσουν έρευνα για δυο παιδιά που απήχθησαν, επέτρεψε την είσοδο στους αστυνομικούς, αναφέροντας ότι αυτός δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φορούσε τα ίλδια ρούχα που ταυτίζονταν με την περιγραφή που έδωσαν μάρτυρες.

Όταν ο ένας αστυνομικός μπήκε στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, βρήκε τα δύο παιδιά να κοιμούνται σκεπασμένα στο κρεβάτι. Τα ξύπνησαν και διαπίστωσαν ότι ήταν σε κατάσταση νάρκωσης, αφού δεν επικοινωνούσαν με το περιβάλλον. Ο ύποπτος έχει ήδη ομολογήσει ότι έδωσε στα παιδιά συγκεκριμένη ουσία, ενώ τα ίδια τα παιδιά φαίνεται να ανέφεραν ότι τους έδωσε λεμονάδα και στη συνέχεια κοιμήθηκαν.

Πληροφορίες: philenews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος απαγωγή Λάρνακα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ