Ισραηλινός μαέστρος διευθύνει αύριο Τρίτη συναυλία στη Γάζα - iefimerida.gr

Ισραηλινός μαέστρος διευθύνει αύριο Τρίτη συναυλία στη Γάζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ισραηλινο-αργεντινός διευθυντής ορχήστρας Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ θα διευθύνει μια "συναυλία της ειρήνης" αύριο Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας, επικεφαλής μιας ορχήστρας αποτελούμενης από ευρωπαίους μουσικούς, έκανε γνωστό σήμερα ο ΟΗΕ με ανακοίνωσή του.

"Ο μαέστρος θα διευθύνει την 'Ορχήστρα της Γάζας', που αποτελείται από μουσικούς της Στάατσκαπέλε και της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, της Φιλαρμονικής της Βιέννης, της Ορχήστρας του Παρισιού και της Σκάλας του Μιλάνου για μια συναυλία ειρήνης υπέρ του πληθυσμού της Γάζας", σύμφωνα με το κείμενο.

Η συναυλία, η οποία οργανώθηκε από παλαιστινιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 12.30 (ώρα Ελλάδας) στο πολιτιστικό κέντρο αλ-Μάταφ στην πόλη της Γάζας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ειδικού συντονιστή του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι.

"Είμαστε πολύ ευτυχείς που ερχόμαστε στη Γάζα. Θα δώσουμε αυτή τη συναυλία σε ένδειξη αλληλεγγύης και φιλίας προς την κοινωνία των πολιτών της Γάζας", εξήγησε ο μαέστρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Ισραηλινός και Αργεντινός, ο Μπάρενμποϊμ είναι επίσης Ισπανός και κάτοχος παλαιστινιακού διαβατηρίου. Το 1999, μαζί με τον παλαιστίνιο διανοούμενο και φίλο του Έντουαρντ Σαΐντ, ο οποίος πέθανε το 2003, δημιούργησε μια διάσημη ορχήστρα αράβων και ισραηλινών νέων ηλικίας 14 ως 25 ετών, την Ορχήστρα Ντιβάν, η οποία δίνει συναυλίες σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ