Γιούνκερ: «Οι πολιτικοί να δείξουν πειθαρχία και όχι φλυαρία» - iefimerida.gr

Γιούνκερ: «Οι πολιτικοί να δείξουν πειθαρχία και όχι φλυαρία»

Ζαν Κλον Γιουνκέρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερη πειθαρχία από τους Ευρωπαίους πολιτικούς αξιωματούχους ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να καλώ διαρκώς τους μετέχοντες σε πειθαρχία. Είμαι υπέρ της μέγιστης διαφάνειας, αλλά αντίθετος στη φλυαρία», εξήγησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό Oe1.

«Μερικές φορές έχουμε να επικοινωνήσουμε πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τις χρηματαγορές. Αν δημοσιευθούν πολύ νωρίς, πριν από μια συζήτηση, μπορεί να οδηγήσουν σε αναταραχή στις αγορές», διευκρίνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Μάλιστε δε δίστασε να ρίξει τα βέλη του κατά της Μαρία Φέκτερ, λέγοντας πως ενώ αρχικά «εκνευρίστηκε» από την πρόωρη ανακοίνωση από τη «φίλη Μαρία» της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού τείχους προστασίας στα 800 δισεκατομμύρια ευρώ, το επεισόδιο έχει τώρα «ξεχαστεί»

Σχετικά με το ζήτημα της διαδοχής του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και πως έχει ένα φαβορί, το οποίο όμως δεν κατονόμασε.

«Δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο σημείο να μπορούμε να ανακοινώσουμε μια απόφαση. Η γαλλική κυβέρνηση θα προτιμούσε επίσης να ληφθεί η απόφαση μετά τις προεδρικές εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ