Μακρόν προς Τραμπ: Η σχέση με το Ιράν δεν μπορεί να περιοριστεί στην πολιτική των κυρώσεων - iefimerida.gr

Μακρόν προς Τραμπ: Η σχέση με το Ιράν δεν μπορεί να περιοριστεί στην πολιτική των κυρώσεων

Ο Εμανουέλ Μακρόν/ Φωτογραφία: AP- Richard Drew
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η σχέση με το Ιράν δεν μπορεί να περιοριστεί στην πολιτική των κυρώσεων, όπως αυτή που έχει υιοθετήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρέπει να οικοδομήσουμε μαζί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση αυτής της κρίσης, η οποία δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια πολιτική κυρώσεων και περιορισμών του Ιράν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Όλοι μας γύρω από αυτό το τραπέζι έχουμε τον ίδιο στόχο: να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», συμπλήρωσε.

Από την άλλη, ο Μακρόν χαιρέτισε τις προσπάθειες του Τραμπ να πείσει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να απαρνηθεί τα πυρηνικά όπλα, αλλά έκανε έκκληση για επαγρύπνηση και ζήτησε να γίνουν συγκεκριμένες χειρονομίες από την Πιονγιάνγκ.

Ακόμη, προειδοποίησε για την εξάπλωση των βαλλιστικών πυραύλων σε οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν. «Στη Μέση Ανατολή, η βαλλιστική βοήθεια που δίνεται στη Χεζμπολάχ (του Λιβάνου) και τους Χούθι (της Υεμένης) είναι μια νέα κι ανησυχητική εξέλιξη και πρέπει να σταματήσει προτού αποσταθεροποιήσει περαιτέρω μια ήδη τεταμένη περιοχή», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ