Νέες αποκαλύψεις για τον Μπεναλά: Ο πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν πόζαρε για selfie σημαδεύοντας σερβιτόρα με όπλο [εικόνα] - iefimerida.gr

Νέες αποκαλύψεις για τον Μπεναλά: Ο πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν πόζαρε για selfie σημαδεύοντας σερβιτόρα με όπλο [εικόνα]

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά/ Φωτογραφία: AP- Thibault Camus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέους πονοκεφάλους προκαλεί στον Εμανουέλ Μακρόν ο πρώην σωματοφύλακάς του, Αλεξάντρ Μπεναλά με τα καμώματά του.

Αυτή τη φορά, ήρθε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία στην οποία ο Μπεναλά ποζάρει για selfie σημαδεύοντας με το όπλο του μια σερβιτόρα.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η ιστοσελίδα Mediapart και είχε ληφθεί το 2017, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στη Γαλλία. Τότε, σημειώνει ο Guardian, ο Μπεναλά είχε άδεια να οπλοφορεί μόνο μέσα στα γραφεία του κόμματος του Μακρόν και ήδη η αστυνομία κάνει έρευνα για το περιστατικό.

En pleine présidentielle, Benalla dégaine son arme pour un selfie https://t.co/Y5BdHnE4tc

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεναλά είναι ήδη υπό έρευνα, έπειτα από την αποκάλυψη βίντεο στο οποίο χτυπούσε διαδηλωτές την Πρωτομαγιά, κάτι που είχε ως συνέπεια να χάσει τη δουλειά του.

Η επίμαχη selfie τραβήχτηκε σε εστιατόριο, στα τέλη του Απριλίου του 2017, έπειτα από προεκλογική συγκέντρωση του Μακρόν για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Στη φωτογραφία, ο Μπεναλά σημαδεύει με το Glock του μια σερβιτόρα στο λαιμό, ενώ δύο άλλοι άνδρες στέκονται πίσω τους.

Ο Γκιγιόμ Ντουρού, που τότε ήταν μάνατζερ του συγκεκριμένου εστιατορίου, δήλωσε πως δεν ήταν παρών όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, αλλά ήξερε το περιστατικό και είχε συμβουλεύσει τη γυναίκα να μην μιλήσει.

«Η σερβιτόρα με είχε πάρει τηλέφωνο το βράδυ και μου είπε τι συνέβη. Μίλησε για μια selfie. Σκέφτηκε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο για το πρόσωπο που εμπλεκόταν, για τον Μπεναλά και ότι μπορεί να έχανε τη δουλειά του επειδή το έκανε αυτό. Το βρήκα θλιβερό ένας από τους σωματοφύλακες του Μακρόν να βγάζει selfie με μια σερβιτόρα. Της είπα να μην το πει πουθενά», δήλωσε ο Ντουρού στην εφημερίδα La Nouvelle Republique.

Ο Μπεναλά είχε κάνει αίτηση για άδεια οπλοφορίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, αλλά απορρίφθηκε. Τελικά εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2017, πέντε μήνες μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλεξάντρ Μπεναλά Εμανουέλ Μακρόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ