«Ξηλώνει» τον νόμο Κοντονή για τη διαμεσολάβηση ο Καλογήρου -Κατατέθηκε η τροπολογία - iefimerida.gr

«Ξηλώνει» τον νόμο Κοντονή για τη διαμεσολάβηση ο Καλογήρου -Κατατέθηκε η τροπολογία

Κοντονής και Καλογήρου /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε κάποιες ιδιωτικές διαφορές, κατέθεσε στη Βουλή, ο Μιχάλης Καλογήρου.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε έτσι τη διαφωνία του με την σχετική διάταξη νόμου του προκατόχου του Σταύρου Κοντονή, αλλά και μετά τις αντιδράσεις των δικηγόρων και την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Με την τροπολογία αναστέλλεται μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 η επίμαχη διάταξη που αφορά αποκλειστικά στην υποχρεωτικότητα της υπαγωγής στη διαδικασία της διαμεσολάβησης προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των σχετικών διαδικασιών, καθώς και διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης:

«Η προαιρετική διαμεσολάβηση του Ν.4512/2018, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ, προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλύσουν συναινετικά όλες τις αστικές και εμπορικές διαφορές ιδιωτικού δικαίου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η παρουσία του δικηγόρου τους για την απόλυτη νομική προστασία τους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενεργεί με γνώμονα την ασφάλεια του δικαίου και την παροχή ενός ποιοτικού και λειτουργικού πλαισίου που θα συντελέσει αποτελεσματικά στην προώθηση του διεθνώς επιτυχημένου τρόπου εναλλακτικής επίλυσης διαφορών και θα δικαιώσει τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από την εισαγωγή του στο δικαιικό μας σύστημα» .


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ