«Κατανοώ γιατί σιωπούν οι γυναίκες» - Η διάσημη παρουσιάστρια Πάντμα Λάκσμι μιλά για το βιασμό της στα 16 - iefimerida.gr

«Κατανοώ γιατί σιωπούν οι γυναίκες» - Η διάσημη παρουσιάστρια Πάντμα Λάκσμι μιλά για το βιασμό της στα 16

H Πάντμα Λάκσμι στην απονομή των Creative Arts Emmy Awards στο Λος Άντζελες στις 9/9/2018   (Φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον βιασμό της σε ηλικία 16 ετών, τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε όταν ήταν επτά και τους λόγους που κρατούσε τόσα χρόνια κλειστό το στόμα της αποκάλυψε η διάσημη σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης Πάντμα Λάκσμι.

Σε άρθρο της στους New York Times το μοντέλο και συγγραφέας έγραψε ότι όταν ήταν έφηβη τράβηξε την προσοχή της ένας «γοητευτικός και όμορφος» 23χρονος φοιτητής που τη φλέρταρε, ενώ εκείνη εργαζόταν part time σ’ ένα εμπορικό κέντρο στο Λος Άντζελες.

«Όταν ήταν να βγούμε έξω, πάρκαρε το αμάξι του, ερχόταν μέσα και καθόταν στον καναπέ μας και μιλούσε με τη μητέρα μου. Ποτέ δεν με έφερε πίσω αργά στο σπίτι, όσο πήγαινα στο σχολείο. Είχαμε οικειότητα ως ένα ορισμένο σημείο, αλλά ήξερε ότι ήμουν παρθένα κι ότι δεν ήμουν σίγουρη πότε θα ήμουν έτοιμη για σεξ. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγους μήνες αφότου αρχίσαμε να βγαίνουμε, με βίασε».

Η 48χρονη πρώην σύζυγος του Βρετανο-ινδού συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, περιγράφει στο κείμενο λεπτομέρειες της οδυνηρής της εμπειρίας, σημειώνοντας ότι ούτε είχε πιει, ούτε φορούσε κάτι προκλητικό εκείνο το βράδυ κι ότι πήγε στο σπίτι μαζί του, αποκοιμήθηκε και ξύπνησε βρίσκοντάς τον πάνω της.

«Τον ρώτησα “τι κάνεις;” Μου είπε: “μόνο για λίγο θα πονέσει”.

-”Σε παρακαλώ μην το κάνεις αυτό”, ούρλιαξα».

Η παρουσιάστρια του Top Chef είπε ότι εκείνη την εποχή ένιωθε πως ήταν δικό της το φταίξιμο γι’ αυτό που της συνέβη.

H Πάντμα Λάκσμι στην 70η τελετή απονομής των Primetime Emmy Awards στις 17 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Αυτές οι εμπειρίες επηρέασαν αρνητικά εμένα και την ικανότητά μου να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Πέρασαν δεκαετίες μέχρι να μιλήσω γι’ αυτό σε συντρόφους μου κι έναν ψυχολόγο. Πιστεύω ότι αν είχα χαρακτηρίσει τότε ως βιασμό αυτό που μου συνέβη και είχα μιλήσει σε άλλους, ίσως να είχα υποφέρει λιγότερο. Τώρα πιστεύω ότι άφησα τον βιαστή μου να ξεφύγει και απογοήτευσα τον 16χρονο εαυτό μου».

Η Πάντμα Λάκσμι κατά την παρουσίαση βιβλίου της προ διετίας στη Νέα Υόρκη (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η Πάντμα Λάκσμι λέει ότι έγραψε το άρθρο ως απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή αμφισβήτησε τις καταγγελίες της ψυχολόγου Κριστίν Μπλέιζι Φορντ και της Ντέμπορα Ραμίρεζ κατά του εκλεκτού του υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο περί απόπειρας σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης πριν πολλά χρόνια, διερωτώμενος με ανάρτησή του στο Twitter γιατί δεν τον κατήγγειλαν νωρίτερα.

«Κατανοώ γιατί οι δύο γυναίκες κρατούσαν τόσα χρόνια κρυφή αυτή την πληροφορία, χωρίς να πάνε στην αστυνομία. Κι εγώ το ίδιο έκανα επί χρόνια. Την Παρασκευή αποκάλυψα στο Twitter αυτό που μου συνέβη πριν από τόσα χρόνια», έγραψε.

«Τώρα, 32 χρόνια μετά το βιασμό μου, δηλώνω δημοσίως τι συνέβη. Δεν έχω να κερδίσω τίποτε μιλώντας γι’ αυτό. Αλλά όλοι έχουμε να χάσουμε πολλά αν βάλουμε ένα χρονικό όριο στην αποκάλυψη της αλήθειας για τις σεξουαλικές επιθέσεις και να παραμείνουμε δέσμιοι του κώδικα σιωπής που επέτρεψε επί γενεές ολόκληρες σε άνδρες να βλάπτουν γυναίκες ατιμώρητοι».

Φωτογραφία: Instagram/Padma Lakshmi

Στη συνέχεια αναφέρει ότι όταν ήταν παιδί «πήρε ένα μάθημα» επειδή τόλμησε να μιλήσει για μια οδυνηρή της εμπειρία.

I was 7 the first time I was sexually assaulted. He was a relative of my mom’s second husband. I told my folks and they sent me away. #WhyIDidntReport

«Όταν ήμουν επτά ετών ο συγγενής του πατριού μου με άγγιξε ανάμεσα στα πόδια κι οδήγησε το χέρι μου στο μόριό του, που ήταν σε στύση. Λίγο μετά το είπα στη μητέρα μου και τον πατριό μου και με έστειλαν να ζήσω έναν χρόνο στην Ινδία με τους παππούδες μου. Το μάθημα που πήρα ήταν: αν μιλήσεις, θα εξοστρακιστείς»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ