CNBC: «Πώς νιώθουν τώρα οι Ολλανδοί που κάποτε επέκριναν την Ελλάδα;» - iefimerida.gr

CNBC: «Πώς νιώθουν τώρα οι Ολλανδοί που κάποτε επέκριναν την Ελλάδα;»

δημοσιονομική καταβύθιση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα δηκτικό δημοσίευμα το αμερικανικό δίκτυο CNBC επικρίνει την Ολλανδία για τη στάση που είχε έναντι της Ελλάδας και επικεντρώνεται στα δημοσιονομικά προβλήματα που καλείται να επιλύσει τώρα η πάλαι ποτέ αποικιοκρατική δύναμη.

Οι Κάτω Χώρες ή αλλιώς η Ολλανδία όπως καταχρηστικά ονομάζεται, είναι μια χώρα που μεγάλο μέρος της βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για αυτό και οι κάτοικοι ζουν πάντα με το άγχος ότι η χώρα τους από στιγμή σε στιγμή μπορεί να γίνει μια μοντέρνα Ατλαντίδα.

Ωστόσο φαίνεται πως πέρα από την κυριολεκτική καταβύθιση που απειλούσε και θα απειλεί πάντα τη χώρα, ο νέος κίνδυνος είναι η δημοσιονομική καταβύθιση, αφού η Ολλανδία καλείται να μειώσει το έλλειμμά της και να συμμαζέψει τον προϋπολογισμό της.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή δεν ξέφυγε από το αμερικανικό δίκτυο που θέλησε να υπενθυμίσει τη σκληρή στάση της Ολλανδίας κατά της Ελλάδας και τις πομπώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να «αντέξει» μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Και ενώ κάποτε η μικρή χώρα του ευρωπαϊκού βορρά παρίστανε τον τιμητή των πάντων και είχε αναγάγει ευατόν σε θεματοφύλακα της πιστής εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας, καλείται σήμερα να μειώσει το έλλειμμά της που αγγίζει το 4,7%.

«Τώρα που η Ολλανδία των ΑΑΑ βρίσκεται μεταξύ των αμαρτωλών της ευρωζώνης, πρέπει να βάλει τα δημοσιονομικά της σε τάξη άμεσα εάν θέλει να αποφύγει να κατηγορηθεί για την απουσία δημοσιονομικής πειθαρχίας, για την οποία η ίδια κατηγορούσε τους άλλους», επισημαίνει το CNBC.

Η χώρα χρειάζεται να προχωρήσει σε περικοπές περισσότερων από 9 δισ. ευρώ ώστε να φέρει το έλλειμμα στο 3%, ενώ γίνεται λόγος για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 66 από τα 65 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ