Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - iefimerida.gr

Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου / Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής όπου διαμένει αφέθηκε μετά την απολογία του ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Από το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια 100 συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα κατά του κοσμηματοπώλη, αλλά και των ΜΜΕ.

Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής επιχείρησε κατά ορισμένους να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, κατά άλλους να βρει καταφύγιο εκεί καθώς καθόταν σε ένα διπλανό καφέ όπου ξέσπασε καβγάς.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που κυκλοφορούν ο 33χρονος εγκλωβίστηκε στο κατάστημα. Με έναν πυροσβεστήρα στο χέρι επιχειρείρησε να σπάσει την πόρτα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και φανερά καταβεβλημένος και ζαλισμένος προσπάθησε να βγει από το κάτω μέρος της βιτρίνας.

Η βιτρίνα έσπασε και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου (ο οποίος αρχικά πετούσε πέτρες στον επίδοξο ληστή) με έναν ακόμη άνδρα αρχίζουν τα λακτίσματα σε βάρος του 33χρονου. Στο πεζοδρόμιο μαζεύεται κόσμος και οι δύο άνδρες συνεχίζουν τα χτυπήματα μέχρι την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Δύο λεπτά αργότερα φθάνει η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ. Αρχικά οι άνδρες του ΕΚΑΒ δένουν το κεφάλι του 33χρονου ωστόσο εκείνος παίρνει ένα κομμάτι γυαλί και απειλώντας προσπαθεί να ξεφύγει. Λίγα μέτρα πιο κάτω και ενώ ο 33χρονος πέφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες, τον ακινητοποιούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και του παίρνουν το γυαλί. Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε λίγο αργότερα.

Ο 74χρονος κοσμηματοπώλης συνελήφθη την ίδια ημέρα και το Σάββατο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα συνελήφθη και ο δεύτερος άνδρας που διακρίνεται στο βίντεο, πλάι στον κοσμηματοπώλη, να χτυπά τον πεσμένο στο έδαφος 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ