Λύθηκε το μυστήριο με το πορτοκάλι που έγινε ξαφνικά μοβ [εικόνες] - iefimerida.gr

Λύθηκε το μυστήριο με το πορτοκάλι που έγινε ξαφνικά μοβ [εικόνες]

Το πορτοκάλι έγινε ξαφνικά μοβ. Φωτογραφία: Neti Moffitt
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα φρεσκοκομμένο πορτοκάλι να γίνει ξαφνικά μοβ;

Οι αυστραλιανές υγειονομικές Αρχές λένε ότι έλυσαν το μυστήριο που είχε προκαλέσει πολλές εικασίες νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Το πορτοκάλι άλλαξε ξαφνικά χρώμα λίγο αφότου ο 2χρονος γιος της Μοφίτ έφαγε μερικές φέτες

Οι εικασίες άρχισαν όταν μια γυναίκα από το Μπρίσμπεϊ, η Νέτι Μόφιτ, ζήτησε να γίνει έρευνα σε ένα πορτοκάλι – που το είχε φάει εν μέρει ο γιος της – άλλαξε ξαφνικά χρώμα.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τώρα ότι η αλλαγή χρώματος οφειλόταν σε μια φυσική αντίδραση μεταξύ του φρούτου και ενός ακονισμένου μαχαιριού, προσθέτοντας πως το πορτοκάλι πάντως, δεν ενείχε κίνδυνο για την υγεία.

Ο Στιούαρτ Καρσγουέλ, χημικός στο Queensland Health, ανέφερε ότι «έγιναν πολλές δοκιμές» για να προσδιοριστεί η αιτία της αλλαγής χρώματος.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν πως οι ανθοκυανίνες - ένα φυσικό αντιοξειδωτικό στα πορτοκάλια – είχαν αντιδράσει με σωματίδια σιδήρου από την πρόσφατα ακονισμένη λεπίδα του μαχαιριού.

Η Μόφιτ δήλωσε στο BBC πως ήταν πολύ σπουδαίου που λύθηκε το μυστήριο. Το πορτοκάλι έγινε μοβ, λίγο αφότου ο 2χρονος γιος της είχε φάει μερικές φέτες.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι έφταιγε το πρόσφατα ακονισμένο μαχαίρι



«Μοιάζει σαν κάποιος να το βούτηξε σε μελάνι, το οποίο σας εγγυώμαι ότι δεν έχουμε στο σπίτι μας» δήλωσε στην αυστραλιανή ραδιοτηλεόραση νωρίτερα αυτό τον μήνα.

«Το πρώτο που σκέφτηκα όταν να μην είχε κακή επίδραση στο παιδί μου, αλλά είναι εντάξει» πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: Neti Moffitt

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ