fbpx Γιατί οι επαγγελματίες σεφ αρνούνται να μαγειρέψουν με λάδι τρούφας -Τι είναι και τι περιέχει | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
TRUFFLE OIL

Γιατί οι επαγγελματίες σεφ αρνούνται να μαγειρέψουν με λάδι τρούφας -Τι είναι και τι περιέχει

Λάδι τρούφας
26|09|2018 | 08:34
Λάδι τρούφας

Μας αρέσει το φαγητό και κυρίως το καλό φαγητό.

Υπάρχουν πολλά υλικά που είναι νόστιμα για γκουρμέ φαγητά, με ιδιαίτερη γεύση.

Σε αυτά ανήκει η τρούφα. Στην ουσία πρόκειται για υπόγειο μανιτάρι, που αναπτύσσεται σε ρίζες δέντρων ή θάμνων. Έχει σχήμα κονδύλου, μέγεθος 2-7 εκατοστά, και γκριζόμαυρο έως ωχρόλευκο χρώμα.

Μάλιστα, είναι ένα αρκετά ακριβό υλικό λόγω της σπανιότητάς του. Ωστόσο, έχει γίνει δημοφιλές και χρησιμοποιείται πλέον συχνά σε καλά εστιατόρια και φαγητά.

Έχει γίνει της μόδας και το συναντάμε συχνά σε ακριβά γκουρμέ εστιατόρια. 

Εκτός από το ίδιο το υλικό, χρησιμοποιούν πολύ το έλαιο που βγαίνει από αυτό, το λάδι τρούφας.

Αυτό που δεν ξέρουμε όμως (όπως και πολλοί σεφ!) είναι ότι το λάδι τρούφας μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται! 

Διαβάστε γιατί οι επαγγελματίες σεφ αρνούνται να μαγειρέψουν με λάδι τρούφας στο bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ