Η αμήχανη στιγμή στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ: Ο Τραμπ κόμπαζε, οι ηγέτες γέλασαν μαζί του [βίντεο] - iefimerida.gr

Η αμήχανη στιγμή στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ: Ο Τραμπ κόμπαζε, οι ηγέτες γέλασαν μαζί του [βίντεο]

Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία: AP- Richard Drew
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ καυχήθηκε για τα επιτεύγματα της διοίκησής του. Αυτή τη φορά όμως το ακροατήριο δεν αποτελούνταν από ψηφοφόρους του, αλλά από ηγέτες όλου του κόσμου. Και γέλασαν.

Αυτή η αμήχανη στιγμή διαδραματίστηκε κατά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. «Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η διοίκησή μου έχει πετύχει περισσότερα από σχεδόν κάθε άλλη διοίκηση στην ιστορία της χώρας μας», είπε ο Τραμπ και ακούστηκαν κάποια γέλια στην αίθουσα.

Ηταν εμφανές ότι και ο ίδιος αιφνιδιάστηκε. Εκανε μια παύση, γέλασε κάπως αμήχανα και παραδέχθηκε «Δεν περίμενα τέτοια αντίδραση, αλλά ΟΚ», συμπλήρωσε και ακολούθησε πιο ηχηρό γέλιο και κάποια χειροκροτήματα.

WATCH: Laughter in UN General Assembly as President Trump touts his administration's progress in past 2 years: "Didn't expect that reaction, but that's OK." pic.twitter.com/V7GViB5g4B

Επίθεση στο Ιράν

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης, ο Τραμπ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να απομονώσει το ιρανικό καθεστώς, καταγγέλλοντας τη «διεφθαρμένη δικτατορία» που βρίσκεται στην εξουσία στην Τεχεράνη.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον μεγαλύτερο υποστηρικτή της τρομοκρατίας στον κόσμο να κατέχει τα πιο επικίνδυνα όπλα στον πλανήτη να απειλεί την Αμερική ή το Ισραήλ», τόνισε. «Ζητάμε από όλα τα έθνη να απομονώσουν το ιρανικό καθεστώς όσο συνεχίζει την επιθετική συμπεριφορά του και να στηρίξουν τον ιρανικό λαό, συμπλήρωσε και κατηγόρησε τους Ιρανούς ηγέτες ότι σπέρνουν χάος, θάνατο και καταστροφή, για να δικαιολογήσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα. Εκθείασε την «τολμηρή» πρωτοβουλία του για την επίτευξη ειρήνης με την Πιονγκγιάνγκ, αλλά προειδοποίησε ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της θα παραμείνουν «σε ισχύ έως την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

Για τη Βενεζουέλα, ο Τραμπ υπενθύμισε ότι πριν από κάποιο καιρό ήταν μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη αλλά σήμερα βιώνει μια ανθρωπιστική τραγωδία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μαδούρο.

Όσον αφορά τη Συρία, προειδοποίησε και πάλι ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα, καταγγέλλοντας παράλληλα το χάος που έχει σπείρει στη χώρα το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δίκαιο εμπόριο και μείωση της τιμής του πετρελαίου

Ο Τραμπ ζήτησε επίσης να προωηθούν δίκαιες και ισόρροπες εμπορικές συναλλαγές, δικαιολογώντας τις πρόσφατες αποφάσεις του στον τομέα του εμπορίου και ιδίως απέναντι στην Κίνα. Το εμπορικό έλλειμμα με το Πεκίνο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τις χώρες του ΟΠΕΚ να προχωρήσουν σε μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου. «Υπερασπιζόμαστε πολλές από αυτές τις χώρες χωρίς ανταλλάγματα και εκείνες επωφελούνται από εμάς, επιβάλλοντάς μας αυξημένες τιμές πετρελαίου. Δεν είναι καλό. Θέλουμε να σταματήσουμε να αυξάνουν τις τιμές (...) και να αρχίσουν να τις μειώνουν», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΟΗΕ γενική συνέλευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ