Πρωτοφανές: Φάλαινα μπελούγκα κολυμπάει στον Τάμεση κοντά στο Λονδίνο [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρωτοφανές: Φάλαινα μπελούγκα κολυμπάει στον Τάμεση κοντά στο Λονδίνο [βίντεο]

H φάλαινα εθεάθη να κολυμπάει στα νερά του Τάμεση το μεσημέρι της Τρίτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υδροβιολόγος Ντέιβ Άντριους εντόπισε τη χαριτωμένη φάλαινα να έχει απομακρυνθεί από τον ωκεανό και να κολυμπάει στον ποταμό Τάμεση το μεσημέρι της Τρίτης.

To σπάνιο κήτος εθεάθη να κολυμπάει στο Κοόυλχαουζ Φορτ κοντά στο Έσεξ, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο.

«Η μπελούγκα έχει βρει τροφή ανάμεσα στα ποταμόπλοια και δεν έχει κουνηθεί πάνω από 200 μέτρα» γράφει στο Twitter o Άντριους.

For anyone twitching the #BELUGA its been feeding around the barges (see last tweet for location) for the last hour and hasn't moved more than 200m in either direction. Still present. Heres another video @RareBirdAlertUK pic.twitter.com/S2qxKJyuuD

Όσο εκπληκτικό και αν είναι το θέαμα, η φάλαινα ενδέχεται να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς ο Τάμεσης είναι ένας ποταμός με μεγάλη κίνηση.

Οι φάλαινες μπελούγκα, γνωστές και ως λευκές φάλαινες, έχουν χαρακτηριστικό στρογγυλό κεφάλι και δεν έχουν πτερύγιο στην πλάτη τους. Συνήθως απαντώνται στα νερά του Αρκτικού Ωκεανού, αλλά μεταναστεύουν προς τα νότια όταν έρχεται ο χειμώνας και τα νερά παγώνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΜΠΕΛΟΥΓΚΑ Τάμεσης Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ