H Aντζελα Γκερέκου στο Ηρώδειο -Ανέβηκε στη σκηνή μετά από χρόνια θεατρικής απουσίας [εικόνες] - iefimerida.gr

H Aντζελα Γκερέκου στο Ηρώδειο -Ανέβηκε στη σκηνή μετά από χρόνια θεατρικής απουσίας [εικόνες]

H Άντζελα Γκερέκου/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To βράδυ της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου, η «Ελένη», η «Εκάβη», η «Μήδεια», η «Ιφιγένεια», η «Ανδρομάχη», η «Άλκηστη» και η «Ηλέκτρα» συναντήθηκαν στο Ηρώδειο.

Οι τραγωδίες του Ευρυπίδη έγιναν μια σύνθεση με λόγο, κίνηση, μουσική και video art. Μια ωδή στη Γυναίκα που μέσα στο χρόνο είδε την υπόστασή της να αναγεννάται και να συνθλίβεται. Στη Γυναίκα που δίνει μάχες και τις κερδίζει, που ξεπερνά τα εμπόδια, που σαγηνεύει, που ερωτεύεται, που θρηνεί, που προχωρά και αψηφά τον κίνδυνο, που ζει και νιώθει έντονα, που προσδοκά συγκινήσεις.

«Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών»: Υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Πάνου Αγγελόπουλου (σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σπίτι του Ηθοποιού» και τον πολιτιστικό οργανισμό «Sound & Picture Theatre Production») και την μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, επτά γυναίκες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποδώσουν μια θεατρική σύνθεση ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας.

Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου, Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη έγιναν οι ηρωίδες του Ευρυπίδη (συμμετείχαν επίσης οι: Τζένη Δριβάλα (σοπράνο), Θάλεια Αργυρίου, Κρυσταλλία Κεφαλούδη και ομάδα χορού 15 ηθοποιών). Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από την θεατρική σκηνή, η Άντζελα Γκερέκου έγινε η «Ελένη» του Ευρυπίδη.

Δείτε φωτογραφίες της Άντζελας Γκερέκου επί σκηνής καθώς και την εμφάνιση του Τόλη Βοσκόπουλου και της κόρης τους στο Ηρώδειο, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άντζελα Γκερέκου ηρώδειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ